Wpis z mikrobloga

Cześć wykopki,
Skręciłem sobie śródstopie podczas biegania, do lekarza zawitałem po tygodniu, bo myślałem, że się w ogóle obejdzie bez wizyty. Ale niestety zaczął mnie boleć środek stopy, przy lekkim dotyku (nawet skarpetą) tego miejsca ból jest mocny i promieniuje mi po całej stopie, najbardziej idzie w palce. Zdjęcie miałem oczywiście zrobione i lekarz po konsultacji z innym stwierdził, że z kością się nic nie stało i generalnie za tydzień ma mi to przejść. Chcę w to wierzyć, ale się obawiam, że coś tam jest naruszone, czego nie widać albo trudno zauważyć. Miał ktoś podobną sytuację i ma jakieś rady? dotyczące w sumie ruszania czy braku ruchu i tak dalej. Lekarz zalecił w ogóle nie ruszać i niczym tego nie stabilizować/obwiązywać, a ja czytam prawie wszystkie fora i artykuły to jest zupełnie na odwrót. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

W ogóle na pół stopy mam krwiaka (jak lekarz to zobaczył, to był w szoku xD), ładnie się goi wszystko jednak i tam mnie nic nie boli, opuchlizna jest, ale mniejsza, z kostką również nic mi się nie stało. A boli mnie w miejscu, gdzie nic by na to nie wskazywało.

Jak jest tu jakiś lekarz (( ͡° ͜ʖ ͡°)), to mogę udostępnić zdjęcie rtg.

#zdrowie #kontuzje #bieganie #pomocy #lekarz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@budep ale ten tydzień już minął, czy minie za tydzień? Zrób sobie przerwę. Może nie pomoże ale na bank nie zaszkodzi( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@budep wiem, że to denerwuje, ale ja bym czekał. Sam miałem przerwę przez kostkę miesiąc, wiem jak boli jak się chce a nie można
  • Odpowiedz
Jak się sprawa skończyła ? Przeszło samo ? Mam coś podobnego tzn. mój przypadek chyba lżejszy bo czuje tylko momentami lekki ból przy chodzeniu, ale zastanawiam się czy to może być coś poważniejszego.
  • Odpowiedz