Aktywne Wpisy
zapalara +68
Troche o naszym IT. Sam jestem na UoP, ale pracowałem na B2B przez lata również (prawdziwe B2B dla klientów bez L4, miejsca pracy, godzin itd).
Mój komentarz do tego co robi rząd z umowami B2B.
Jak to wprowadzą nowe IT zupełnie sie zawinie stąd. W regionie do estonii, do rumunii, zaraz do ukrainy. Nie jesteśmy konkurencyjni już teraz, bez B2B to będzie dramat.
Durni
Mój komentarz do tego co robi rząd z umowami B2B.
Jak to wprowadzą nowe IT zupełnie sie zawinie stąd. W regionie do estonii, do rumunii, zaraz do ukrainy. Nie jesteśmy konkurencyjni już teraz, bez B2B to będzie dramat.
Durni
nowszyja +36
Czaicie, że w 2025 roku Polacy tłumnie wykańczają mieszkania panelami winylowymi, czyli gumolitem? Plastikowe g---o, symbol biedy lat 90-tych wrócił do mieszkań jako boazeria milenialsów xDDDDD
#polskiedomy #polakicebulaki #architektura #mieszkaniedeweloperskie
#polskiedomy #polakicebulaki #architektura #mieszkaniedeweloperskie
źródło: images
Pobierz

jak w VBA polaczyc imie i nazwiska z Kolumn B i C aby uzyskac to co jest w kolumnie E?
ta lsita ciagnie sie mega w dol wiec to jakis loop musi byc lub cos. ja stanalem na tym ale nie wychodzi mi cos
With .Range("E2:E" & lngLastRow)
.Formula = Range("B2").Value & "" & Range("B2").Value
.Value = .Value
End With
Otrzymuje jakies glupoty.
#vba #excel
źródło: comment_eyJ6274GyiLvWJzM8dV0RGq3F53Z9Vt2.jpg
PobierzSub Testowa()
Dim sht As Worksheet
Dim lastrow
Set sht = ActiveSheet
Może lepiej:
Set sht = Sheets("Arkusz 1") <= tak przykładowo, gdzie w nawiasie dajesz nazwę arkusza.
With Range("E2:E" & LastRow).Formula = "=B2 & "" "" & C2"
.Value = .Value
https://pastebin.com/W05hrHSX
W kolumnie A i B wygenerowałem milion losowych 10-znakowych ciągów.
Wynik działania szybkości działania (milisekundy):
źródło: comment_2O7ly4au7n3WuKzH4YZGL15c9jyzNTuT.jpg
PobierzCzy to rowniez sie tyczy dzialaniom na tekscie? np gdybym chcial wyfiltrowac rzedy zaiwrajace na literke "A" i skopiowacje przez autofilter.range? to tez powinienem wczytac wszystko w array?
Co do zasady tak. Więcej niżej.
Jeśli autofiltr wybierze to co trzeba i bez dalszej obróbki trzeba to gdzieś skopiować to bez sensu to kopiować do tablicy, skoro można