Mam problem z licznikiem wahoo elemnt mini. Na razie jeździłem z nim dwa razy, ale za każdym razem czas jak wyeksportowałem aktywność na stravę różni się od tego czasu w aplikacji wahoo. Dziś 35 km zrobiłem i zamiast 1:27 jest 1:33 w stravie. Miał ktoś taki problem? W apce wahoo mam active time 1:27, total time 1:56 (ze wszystkimi pauzami), a w stravie jest 1:33.
@kendi: @mmichal: z tego, co widziałem to opóźnienie w autopauzie to max 1-2 sekundy, poza tym to trochę bez sensu, bo strava ewidentnie zawyża czas. Jechałem też z zegarkiem amazfit pace i prócz tego, że zegarek zgubił 1km to jednak czas się zgadza z tym, co jest na wahoo. Upload do stravy wszystko psuje...
@static_cast: jedna mierzy czas, inna bierze z gps, jeden liczy pauzy od prędkości < 3km/h inny od 0, jeszcze inny jeszcze inaczej , zawsze będą różnice, trzymaj się jednej rzeczy to będziesz miał tak samo liczone zawsze
@mmichal: nie no, ja doskonale rozumiem, że nigdy pomiar nie będzie identyczny na urządzeniach z gpsem. Muszę jeszcze oprócz licznika włączyć normalnie stravę na telefonie, włączyć pomiar z licznika i zobaczyć czy będzie różnica. Jeśli będzie to jest jakiś problem ze stravą/wahoo.
#wahoo #rowery #rower #licznik