Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 811
W wieku 26 lat, mając ukończone studia pierwszego stopnia, zarabiam więcej niż mama - nauczycielka, która ma więcej lat doświadczenia niż ja życia, znacznie więcej spędziła edukując się (jakieś podyplomówki czy inne takie) i ma chyba wszystkie możliwe dodatki jakie może mieć nauczyciel.

I ona się ze mną zgadza, że obecnie żeby zostać nauczycielem to trzeba mieć albo spore pokłady powołania, albo nie mieć głowy na karku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#strajknauczycieli #edukacja #niewiemjaktootagowac #chwaliszsieczyzalisz
  • 355
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Thorkill GUS i jego statystyki sa o kant tylka rozbic. Srednia jest bardza zla statystyka bo latwo ja zaburzyc wartosciami skrajnymi co ma miejsce przy srednim wynagrodzeniu. Mediana jest lepsza statystyka i ona juz tak dobrze nie wyglada.
  • Odpowiedz
@azetka: Co tu się stało? 5,5 k to całkiem realne zarobki po licencjacie/inżynierze. W mojej Łodzi jak przebiję po kilku(nastu) latach po studiach (FiR) średnią krajową, to będę wniebowzięty. Albo Wy żyjecie w innym świecie albo ja.
  • Odpowiedz
lol, spróbuj wrzucić to na grupę testowania oprogramowania, wyśmieją Cię i spytają czy to stawka tygodniowa

@Rabusek: Nie zapominaj, że ciągle mówimy o osobie niemal bez doświadczenia. Do tego dochodzi kwestia czy to tester manualny czy automatyczny. Nawet w tym drugim przypadku 10k z rocznym doświadczeniem to będzie mały %, a nie reguła :p Na moje, to manualny na start 4-5k, automatyczny 5-7k. Wyższe stawki rzędu 10k, to już z
  • Odpowiedz
Na wykopie wszyscy zarabiają powyżej 5k brutto. [...] W rzeczywistości z danych GUS-u wynika ze takie zarobki ma niecałe 20 procent pracujących Polaków.

@Thorkill: Popełniasz dwa błędy. Zakładasz że Ci co chwalą się zarobkami to grupa reprezentatywna dla wykopu a chwalić będą się tylko Ci którzy zarabiają więcej. Po drugie zakładasz że wykop to grupa reprezentywna dla społeczeństwa a z pewnością jest tu nadreprezentacja ludzi z IT (widać po popularnych
  • Odpowiedz
a pod stolem 3-5 razy tyle w zaleznosci od stazu i godzin

@no_one6: Taaa, tak było, nie zmyślam. Pod stołem w polskiej fabryce, w zamian za nieskrępowany, żadnymi cywilizowanymi obwarowaniami z-------l w polskiej fabryce to to się dostaje co najwyżej 1000-1500 więcej.
  • Odpowiedz