Aktywne Wpisy
USSCallisto +32
Zawsze pod takimi wpisami zastanawia mnie jedno - dlaczego zwolennicy pomysłów takich jak czterodniowego tygodnia pracy przy zachowaniu wypłaty czy równego dzielenia zysków firmy między właścicielem, a pracownikami (zysków, ale strat już oczywiście nie) nigdy, przenigdy nie założą biznesów, w których udowodniliby jak piękne są te założenia?
Tak, wiem, że czterodniowy tydzień pracy jest testowany w różnych miejscach na świecie i przynosi pozytywne efekty w niektórych branżach. Właśnie o to chodzi, że
Tak, wiem, że czterodniowy tydzień pracy jest testowany w różnych miejscach na świecie i przynosi pozytywne efekty w niektórych branżach. Właśnie o to chodzi, że
KolorowychSnow +178
Kto w Amazonie wpadł na pomysł, żeby dodać do oferty Sarnie Żniwo? XD
#walaszek #sarniezniwo #amazonprime #kapitanbomba #gitprodukcja
#walaszek #sarniezniwo #amazonprime #kapitanbomba #gitprodukcja
I ona się ze mną zgadza, że obecnie żeby zostać nauczycielem to trzeba mieć albo spore pokłady powołania, albo nie mieć głowy na karku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#strajknauczycieli #edukacja #niewiemjaktootagowac #chwaliszsieczyzalisz
@azetka: Pokaż PIT-a mamy nauczycielki. Wystarczy mi kolumna z przychodami.
"Mamo wyślij mi swojego pita bo muszę go wrzucić na portal ze śmiesznymi obrazkami i pedofilią"
@Thorkill: Jaki jest problem zarabiać 5.5k brutto w drugiej pracy po studiach? Jak testerom po roku doswiadczenia sie placi juz pod 10k netto na b2b, na uopie na pewno wiecej niz 5.5k
@azetka: Jakoś ci nie wierze.
Fakt, udało mi się wbić do korporacji gdzie za wyniki ma się podwyżki. Ale takie jest sedno tego wpisu, jak się jest ogarniętym to da się spokojnie mieć wyższą stawkę niż nauczyciel.
W rzeczywistości z danych GUS-u wynika ze takie zarobki ma niecałe 20 procent pracujących Polaków. W tym około 95 proc. z nich otrzymuje je po skończeniu 40 roku życia.
Komentarz usunięty przez autora
@jazdunia: W twoich wyobrażeniach - tak. W rzeczywistości - nie.
Chyba nie doczytałeś, koleżanka wyraźnie nie pisze o stanowisku call center tylko czymś ambitniejszym. Jak jesteś intelektualnym i umiejętnościowym zerem to nawet po studiach będziesz do emerytury w macdonaldzie robić.
@Rabusek: Trolliku, rok pracy w korpo z zerowym wcześniejszym doświadczeniem, to masz ciągle przed nazwiskiem "junior" wypisane. Nikt ci więcej niż 3,5 k brutto nie da. Bo jesteś traktowany jak stażysta.
@Thorkill: Jeśli to Twoje doświadczenie to bardzo Ci współczuje. Ale niestety realia są inne, jak widzisz po odpowiedziach w wątku :)
Komentarz usunięty przez autora