Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 811
W wieku 26 lat, mając ukończone studia pierwszego stopnia, zarabiam więcej niż mama - nauczycielka, która ma więcej lat doświadczenia niż ja życia, znacznie więcej spędziła edukując się (jakieś podyplomówki czy inne takie) i ma chyba wszystkie możliwe dodatki jakie może mieć nauczyciel.

I ona się ze mną zgadza, że obecnie żeby zostać nauczycielem to trzeba mieć albo spore pokłady powołania, albo nie mieć głowy na karku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#strajknauczycieli #edukacja #niewiemjaktootagowac #chwaliszsieczyzalisz
  • 355
@Rabusek: Bardzo fajnie, ze tez siedzisz w IT ale gadanie, ze 5,5k brutto na studiach to zaden problem to #!$%@? głupot. Programisci i testerzy to ułamek społeczeństwa i malo ktora osoba z ulicy sobie poradzi.

Przestań sie tutaj ośmieszać, ciesz sie, ze dobrze zarabiasz i zamknij mordę bo ludzi po bootcampach z naiwna nadzieją zarabania 15k odrzucilem juz zdecydowanie za dużo
@kobiaszu no ale nie porownuj ludzi po polibudzie do ludzi po bootcampach. Bo wiadomo ze 95% ludzi z bootcapmow do niczego sie nie nadaje, ja takich aplikacji nawet nie rozpatruje
@KaskadaRezonansowa Z całym szacunkiem, ale jakim prawem oceniasz czyjąś pracę mianem "gównianej"? Uważam, że to żenująco mała pensja jak na wykonywane przez nią obowiązki, jej wiedzę, umiejętności i zaangażowanie. Niestety ma swoje lata i nie jest asertywna, dlatego tkwi w pracy, którą kocha, mimo, że nie jest zadowolona z warunków. Taki typ.
A w świetle rozdawnictwa środków publicznych na niespotykaną skalę, w tym za sam fakt posiadania dziecka, tym bardziej uważam, że
To są fakty w przeciwieństwie do pierniczenia typu że ktoś tam rok po studiach zarabia 5 k jako programista. No zarabia ok ale 98 proc. jego rówieśników tyle nie zarabia. Czy to pracując w korpo czy to gdzie indziej.

@Thorkill: Ten znowu swoje xD

mam znajomych w branżach finansowych i farmaceutycznych z podobnymi zarobkami. W prawie tez. Nikt nie mówi ze na europeistyce ktoś będzie robił tyle w swojej branży :)
@kobiaszu: bo mogą być, tylko jak przychodzi co do czego to ludziom się przestaje chcieć pracować. Albo się rzeczywiście nie nadają, i pomimo tego ze mówi im się to na każdym kroku ze nie będzie z nich żaden tester oni dalej próbują. Prowadzę szkolenia, widzę ze niektórzy nawet z budowlanki są świetnymi testerami, a znam ludzi z it którzy jedyna prace jaka znaleźli to jazda tirem po Europie.
junior

@Thorkill: Teraz już rozumiem ciebie i podobnych trolli. Wam się nie mieści w głowie, że można normalnie zarabiać. W moim poprzednim korpo najniższe stanowisko dawało 5700 brutto na start, czaisz? Po prostu WY jesteście biedni i chcecie innych ściągnąć do swojego poziomu, zamiast kombinować, jak zmusić rząd do poprawienia zarobków, zamiast rozdawnictwa za sam fakt istnienia. Pieprzeni socjaliści.

"Ale w Warszawie są wyższe płace!" - oczywiście, prywatny sektor w dużych
@azetka zdajesz sobie chyba sprawę że każda praca ma inną wartość. Trywialny przykład 8 godzin obsługi obrabiarki CNC jest więcej warte niż 8 godzin obierania cebuli.
Nie rozumiem dlaczego się dziwisz że u ciebie jest taka sytuacja i Jak według ciebie powinno to wyglądać.
#!$%@?ło się koledze średnia i mediana.

@hehenuanek: Nie, nie #!$%@?ło. Faktycznie średnia płac jednak wynosiła 4500 brutto, a mediana jeszcze mniej.

Wrzucanie ogłoszeń ma na celu pokazanie, że jest sporo ofert pracy z 2-3 raza większymi pensjami niż tu wciskanymi przez Trollkilla

@hehenuanek: Ale to jest gówno #!$%@?. Mogę wrzucić również oferty z IT za wielokrotność 5k brutto, to nie zmieni rzeczywistości, że ponad 60% Polaków będzie zarabiać mniej niż
Teraz już rozumiem ciebie i podobnych trolli. Wam się nie mieści w głowie, że można normalnie zarabiać. W moim poprzednim korpo najniższe stanowisko dawało 5700 brutto na start, czaisz? Po prostu WY jesteście biedni i chcecie innych ściągnąć do swojego poziomu, zamiast kombinować, jak zmusić rząd do poprawienia zarobków, zamiast rozdawnictwa za sam fakt istnienia. Pieprzeni socjaliści.

@roszej: Wyzywanie kogoś przez to, że zarabia mniej to już naprawdę nisko, nawet jak
@johny-kalesonny: Mam znajomych zarabiających mało (jedna to nauczycielka, przypadek? ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), więc daruj sobie.

Obrażam ludzi, którzy sami zarabiają mało i starają się, by inni zarabiali równie słabo.
Gdyby nie to, że w mojej branży zarobki winduje w górę zagranica, też bym zarabiał grosze, między innymi przez takich ćwoków.

Przynajmniej wyjaśnia się, jak można się szmacić smarując te bzdury na wykopie, po prostu gość
W wieku 26 lat, mając ukończone studia pierwszego stopnia, zarabiam więcej niż mama - nauczycielka

@azetka: ZEROWY ARGUMENT NA COKOLWIEK

ma chyba wszystkie możliwe dodatki jakie może mieć nauczyciel.

@azetka: POKAZ JEJ PITA a przy okazji pochwal się branżą w jakiej pracujesz i przybliż czy aby na pewno żyjecie w tych samych regionach ( miastach) Polski bo jak ty siedzisz w stolicy a ona w polsce B... to to żadne
Mam znajomych zarabiających mało (jedna to nauczycielka, przypadek? ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), więc daruj sobie.

@NoMercyIncluded: A ja mam psa i dwa koty.

Można gardzić tym, co wypisuje jakiś user, a nie tym, że ma mniej pieniędzy w portfelu. Jakby wartość nabywcza złotego była podobna jak funta brytyjskiego, to nie miałbym nic przeciwko gdybyśmy wszyscy zarabiali podobnie. Wolałbym, by wszyscy mieli szansę na godne życie w