Wpis z mikrobloga

W szkołach powinni uczyć interpretacji obrazów Beksińskiego bo jego obrazy trafiają do wiekszości i są naprawdę ciekawe.
Jego problem to czas urodzenia bo gdyby urodził się w 18 wieku to zamiast Matejki omawialibyśmy Beksińskiego.

#malarstwo #sztuka #malarz #przemyslenia #takaprawda #niepopularnaopinia
Pobierz korporacion - W szkołach powinni uczyć interpretacji obrazów Beksińskiego bo jego obr...
źródło: comment_kzmA7nQto9YVPbDknxtokRNG0ptUfRhg.jpg
  • 26
@SP_Alfa_Kilo: przeczytałam Twój wpis z ogromną przyjemnoscią.Co więcej, ze wszystkim się z Tobą zgadzam. Dmochowski, to mój ulubiony wąsaty szwarccharakter. Janusz miał niezłe długi w Paryżu i nie tylko, pewnie do dziś spłaca tantiemami za wydane książki o Beksińskim :P Myślę jednak, pomimo mojej antypatii, że Dmochowski jak nikt inny potrafił zmobilizować Zdzisława do pracy. Ba, nawet kiedyś udało mu się zaciągnąć Beksińskiego na wernisaż :P W nagranych rozmowach nie szczędzą
Dmochowski, to mój ulubiony wąsaty szwarccharakter.

@pani_doktor_od_arszeniku: Ja, kiedy czytałem zapis całego tego tego pojedynku, to miałem wrażenie, że czytam całkiem niezłą powieść epistolarną z przeróżnymi zwrotami akcji i cały czas "kibicowałem" Beksińskiemu, a jednocześnie czekałem na jakieś potknięcie Dmochowskiego. No i to potknięcie nastąpiło bardzo szybko, jak to w przypadku wszelkiej januszerki - za duża pewność siebie, za małe umiejętności i wyczucie tematu, a kasa to nie wszystko. ( ͡
@pani_doktor_od_arszeniku: Prawdę mówiąc to myślałem, żeby zamieścić kilka wpisów na tagu, bo o ile Beksiński jest popularny na Wykopie, to chyba niewiele osób wie, że jego twórczość to nie tylko obrazy. U mnie przygoda z Beksińskim zaczęła się jeszcze w szkole, w której zdobywałem zaszczytny zawód fototechnika ( ͡° ͜ʖ ͡°). Wtedy jeden z prowadzących zajęcia sporo mówił o Beksińskim, co prawda wspominał o malarstwie, ale pokazywał
@SP_Alfa_Kilo: Fototechnik? Interesujące :) Może Twoje wpisy odczarują trochę image Beksińskiego na wypoku. Nie znam się na fotografii, ale Gorset sadysty to mój ulubiony akt. Też mam wrażenie, że oboje delikatnie mówiąc nie darzyli się sympatią. To relacja czysto biznesowa. Dmochowski to aspirujący intelygent, najgorzej! :D Co do fabrycznego tempa, wynika to chyba z umowy, ktorą zawarli. Tak na marginesie, szkoda, że Beksiński nie tytułował swoich obrazów (poza nielicznymi wyjątkami), byłby