Wpis z mikrobloga

Mam problem z deployem projektu Symfony na #mydevil przez terminal.
Postawiłem szkielet Symfony odpowiadający wersji z locala. Wykonałem wszystkie kroki z https://wiki.mydevil.net/Symfony
Szkielet instalowałem przez composer, ponieważ korzystając z instrukcji mogę zainstalować co najwyżej wersję 3.4.

Co teraz? W jaki sposób mogę odpalić symfony na serwerze, choćby demko? Komenda server nie istnieje.

#php #symfony
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jurix: Na serwerze mydevila możesz mieć problem z uruchomieniem w ten sposób swojej aplikacji, z resztą, tak się nigdy nie robi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lewsky: Wyświetla pliki Symfony. Po wejściu w public/ widzę to co powinno być po wejściu na stronę, pozostałe routy nie działają.
  • Odpowiedz
@lewsky: Teraz nagle ruszyło, nie mam pojęcia co zrobiłem. Server:run/start dalej nie działa, no ale rozumiem że tak ma być.
Dalej mam wszystko w katalogu public/, w jaki sposób powinienem przenieść tę aplikację, tak aby była bezpośrednio po wejściu na stronę?
Jakie zabiegi powinienem wykonać, aby nie odwalić akcji jak morele?
  • Odpowiedz
@Jurix: Działa, dzięki wielkie!

Jeszcze pytanie - po co właściwie puszcza się to server:run na localu, jeśli na serwerze nie trzeba tego robić?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Jurix: server:run odpala serwer phpowy, na serwerze produkcyjnym masz już zainstalowanego apache'a albo ngnixa który działa lepiej, można go konfigurować i zbierać logi
  • Odpowiedz