Wpis z mikrobloga

Mój wyjazd z kraju jest coraz bliżej. Nawet sobie nie wyobrażacie, jak bardzo cieszę się, że w końcu stąd ucieknę. Aktualnie moje życie to wegetacja, smutek, samotność. Mam załatwioną dobrą pracę w Holandii. Rozpoczynam naukę niderlandzkiego. Mam nadzieję, że zacznę żyć od nowa i będzie dobrze, jak kiedyś.
s.....r - Mój wyjazd z kraju jest coraz bliżej. Nawet sobie nie wyobrażacie, jak bard...

źródło: comment_wStbuHYZlEhFA79hA6UGZrFJh0xWX9I4.jpg

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sleep_raver: tez narzekalem, bylo ciezko, wzialem sie za siebie i teraz wyciagam 11tys na miesiac ale to wymagalo conajmniej 4 lat ciezkiej pracy. Nowa lokalizacja może pomóc ale najważniejsze by mieć plan co potem i co chcesz w sobie poprawić
  • Odpowiedz
@Lotczyk: rodzina załatwiła mi pracę. Na początek będę mieszkał w domkach pracowniczych, takich na kilka osób. Załatwią mi tak, żebym trafił na jak najmniejszą patolę. Później będę myślał nad wynajęciem czegoś. Dziękuję i też mam nadzieję, że poznam dobrych ludzi
  • Odpowiedz
@sfro: na szczęście plan już mam. Trochę boję się tego wyjazdu, opuszczenia strefy komfortu. Jednak tutaj jest tylko coraz gorzej ze mną. Mając taką możliwość, jak ja, szkoda nie skorzystać.
  • Odpowiedz
@sleep_raver: no widzisz, to wyciagaj wnioski, jesli jestes niekompatybilny z systemem to moze zacznij robic cos nielegalnego dla adrenaliny, dwie tozsamosci, kupa kasy bo jedyne co ci grozi to poznanie ludzi na 5m2 ktorzy cie doksztalca w wyludzaniu vatu i odpoczynek od scieku jakim jest obecnie internet, moze po prostu zle sobie zakodowales wzorce tego co moze byc "szczesciem"
  • Odpowiedz
@sfro: coś jest w tych zakodowanych wzorcach. W nielegal to raczej nie chcę się bawić. Mam inne pomysły na siebie. Już psychicznie jestem na to wszystko nastawiony. Za trzy tygodnie wyjazd, mam plan na siebie. Będzie dobrze
  • Odpowiedz
@ajatollah_chomeini: nie jestem tym typem p0laka. Mam zamiar od początku uczyć się niderlandzkiego, żeby znać chociaż podstawy. Prawdopodobnie będę miał możliwość uczęszczania do szkoły językowej w weekendy. Chcę odłożyć trochę pieniędzy i może otworzyć coś swojego w Polsce. Nie planuję zostawać tam na stałe. A od polactwa chcę się jak najszybciej odciąć.
  • Odpowiedz
@sleep_raver:
Pierwsza rada: Wystrzegaj się patusów i patologi wszelakiej

Druga rada: Jak szukasz towarzystwa to nie zaczynaj od ludzi którzy wołają na blanta, tylko na boisko czy jakakolwiek inna aktywnośc niz blant. Z tymi z boiska zapalisz blanta, z pothedami mozna tytlko bakać.

Trzecia rada: zawsze miej hajs na powrót albo przeprowadzke, jak nie mieszkasz sam to musisz miec z tyłu głowy że to sie
  • Odpowiedz