Wpis z mikrobloga

Mój wyjazd z kraju jest coraz bliżej. Nawet sobie nie wyobrażacie, jak bardzo cieszę się, że w końcu stąd ucieknę. Aktualnie moje życie to wegetacja, smutek, samotność. Mam załatwioną dobrą pracę w Holandii. Rozpoczynam naukę niderlandzkiego. Mam nadzieję, że zacznę żyć od nowa i będzie dobrze, jak kiedyś.
s.....r - Mój wyjazd z kraju jest coraz bliżej. Nawet sobie nie wyobrażacie, jak bard...

źródło: comment_wStbuHYZlEhFA79hA6UGZrFJh0xWX9I4.jpg

Pobierz
  • 76
@sleep_raver: zapomniałem napisać ze nadal gownorobota dla emigranta, ale nie mam z tym problemu bo mogę walic fizycznie z takim komfortem życia jak mam dzisiaj niż za 2,5k zeta mieszkając z rodzicami albo samemu ledwo ciągnąć do 10
@komukatiw: ja w Polsce robię trzy koła około. Między 2500, 3000. Z tego trzeba dołożyć się do domu. Tez ledwie zostaje. Wyjazd z kraju jest najbardziej obiecujący. Myślałem nad Niemcami, ale nie mam nikogo zaufanego, kto mógłby mi jakiś pomóc. A w Holandii mam rodzinę. Znasz niemiecki?
@sleep_raver: chyba z 8 miesięcy tu mieszkam, jak przyjechałem to nie umiałem nic powiedzieć po niemiecku, teraz na luzie załatwiam sprawy z urzędami, trochę pokracznie ale w komunikacji chodzi żeby się zrozumieć przecież, a to się udaje ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@damiiiii: @sleep_raver: Ja pisze tylko o tych, z ktorymi mieszkalem. Trafilem na spora grupe pracowitych, ambitnych ludzi. Jedna laska srednio co dwa tygodnie jezdzila do Polski na weekend, zeby konczyc studia. Takze da sie trafic, ale jest ciężko. Moja kuzynka poznala tam narzeczonego, ktory jest swietnym, ulozonym chlopakiem. Trzeba miec szczescie.
@davidoff_OB: najwcześniej w drugim tygodniu kwietnia mogę jechać. Cały czas zastanawiam się czy zostać na święta czy olać je. Raczej oleję, bo nie lubię świąt. Ale i tak dziękuję bardzo za propozycję!