Mój wyjazd z kraju jest coraz bliżej. Nawet sobie nie wyobrażacie, jak bardzo cieszę się, że w końcu stąd ucieknę. Aktualnie moje życie to wegetacja, smutek, samotność. Mam załatwioną dobrą pracę w Holandii. Rozpoczynam naukę niderlandzkiego. Mam nadzieję, że zacznę żyć od nowa i będzie dobrze, jak kiedyś.
@sleep_raver: tez narzekalem, bylo ciezko, wzialem sie za siebie i teraz wyciagam 11tys na miesiac ale to wymagalo conajmniej 4 lat ciezkiej pracy. Nowa lokalizacja może pomóc ale najważniejsze by mieć plan co potem i co chcesz w sobie poprawić
@Lotczyk: rodzina załatwiła mi pracę. Na początek będę mieszkał w domkach pracowniczych, takich na kilka osób. Załatwią mi tak, żebym trafił na jak najmniejszą patolę. Później będę myślał nad wynajęciem czegoś. Dziękuję i też mam nadzieję, że poznam dobrych ludzi
@sfro: na szczęście plan już mam. Trochę boję się tego wyjazdu, opuszczenia strefy komfortu. Jednak tutaj jest tylko coraz gorzej ze mną. Mając taką możliwość, jak ja, szkoda nie skorzystać.
@sleep_raver: no widzisz, to wyciagaj wnioski, jesli jestes niekompatybilny z systemem to moze zacznij robic cos nielegalnego dla adrenaliny, dwie tozsamosci, kupa kasy bo jedyne co ci grozi to poznanie ludzi na 5m2 ktorzy cie doksztalca w wyludzaniu vatu i odpoczynek od scieku jakim jest obecnie internet, moze po prostu zle sobie zakodowales wzorce tego co moze byc "szczesciem"
@sfro: coś jest w tych zakodowanych wzorcach. W nielegal to raczej nie chcę się bawić. Mam inne pomysły na siebie. Już psychicznie jestem na to wszystko nastawiony. Za trzy tygodnie wyjazd, mam plan na siebie. Będzie dobrze
@ajatollah_chomeini: nie jestem tym typem p0laka. Mam zamiar od początku uczyć się niderlandzkiego, żeby znać chociaż podstawy. Prawdopodobnie będę miał możliwość uczęszczania do szkoły językowej w weekendy. Chcę odłożyć trochę pieniędzy i może otworzyć coś swojego w Polsce. Nie planuję zostawać tam na stałe. A od polactwa chcę się jak najszybciej odciąć.
@sleep_raver: Pierwsza rada: Wystrzegaj się patusów i patologi wszelakiej
Druga rada: Jak szukasz towarzystwa to nie zaczynaj od ludzi którzy wołają na blanta, tylko na boisko czy jakakolwiek inna aktywnośc niz blant. Z tymi z boiska zapalisz blanta, z pothedami mozna tytlko bakać.
Trzecia rada: zawsze miej hajs na powrót albo przeprowadzke, jak nie mieszkasz sam to musisz miec z tyłu głowy że to sie
@sleep_raver: Tak zapytam tylko - serio ludzie wyjeżdżają za granicę na stałe, by zarabiać 10 Euro (dziesięć Euro!) na godzinę i się z tego cieszą? ( ͡°ʖ̯͡°)
Mega udany debiut, nie mogłem zrobić nic lepiej, nie mogłem być tego dnia wyżej, sprawiedliwie oceniony. Życiowa forma, waga 6kg większa niż 1,5 roku temu, czyli 4kg czystej masy mięśniowej dobudowane rocznie uśredniając.
źródło: comment_wStbuHYZlEhFA79hA6UGZrFJh0xWX9I4.jpg
PobierzPierwsza rada: Wystrzegaj się patusów i patologi wszelakiej
Druga rada: Jak szukasz towarzystwa to nie zaczynaj od ludzi którzy wołają na blanta, tylko na boisko czy jakakolwiek inna aktywnośc niz blant. Z tymi z boiska zapalisz blanta, z pothedami mozna tytlko bakać.
Trzecia rada: zawsze miej hajs na powrót albo przeprowadzke, jak nie mieszkasz sam to musisz miec z tyłu głowy że to sie