Czesc wszystkim Mirabelkom i Mirasom, jestem podekscytowany jak s-----l i #chwalesie bo po 10 latach tulaczki w #uk wreszcie wracam do kraju. Nie spodziewalem sie ze tak szybko bo plan byl na szukanie mieszkania w #szczecin przez jakis czas i zalatwianie tego tak na spokojnie, powoli ¯\_(ツ)_/¯ a tu w ciagu krotkiego czasu znalezione i zarezerwowane do odebrania w czerwcu. Teraz musze ogarnac wszystkie sprawy: konto w Polsce, neta, TV i komorke. Fajnie jakbyscie moze dali jakies rady ktore sieci, dostawcy oraz banki najlepsze.
@Hubby: no patrz jednak wracają niektórzy, ja myślę nad w--------m z polszy ale poczekam do wyborów może coś się zmieni w tym k--------u. A tobie powodzenia miras.
@Hubby: Bank: najlepszy będzie z dobrą apką mobilna i tanie. Mbank, ing i millenium. Neta i TV - najlepiej orange, jak grasz w CS to musisz liczyć się wykupieniem VPN by mieć ping na poziomie 5-15. Sam internet i telewizja bez zarzutu cenowo i jakościowo. Komórka? Najlepiej z pakietem tv oraz internetu czyli orange. 130 zł miesięcznie za 1gb net, telewizja oraz komórka nolimit.
@kasjana: @Wqurfiony_Org: @Lena93: Dziekuje, Morawiecki mnie nie przekonal. Zawsze tesknilem za naszym k----------m i serio powiem. Mamy wiele rzeczy lepszych w Polsce. Jedna rzecz odrozniajaca mnie od wiekszosci wracajacych to to ze nie zmieniam pracy. Dalej bede tyral tam gdzie dotychczas wiec zarobki w £ pozwola mi na o wiele lepszy poziom zycia w naszym kraju niz tam.
@Inkwizycja: Bank bym wolal taki, ze w razje jakiejs potrzeby nie bede mial problemu z jakims kredytem gdy pracuje za granica. PKO BP od razu mi powiedzialo ze nie mam szans.
@Inkwizycja: Bylem w PKO SA i tam tez daja ale nie jestem pewien co do jakosci kont tam. Spoko, jeszcze research zrobie. Co myslicie o necie UPS? Calkiem dobre predkosci maja w moim rejonie.
@Hubby nastaw sie, że po takim czasie możesz dostać szoku kulturowego i może minąć trochę czasu zanim się dotrzesz; rozmawiałem z paroma osobami i tak pół roku musieli się dogrywać z polską rzeczywistością. Nie mniej jednak - powodzenia :)
@Hubby net z UPC całkiem spoko, razem z tv spoko wychodzi. Do tego jak masz horizona, to możesz na horizongo oglądać swoją tv nie będąc w domu, może akurat Ci się przyda jak polecisz do UK po coś. Jeśli chodzi o komórki to może dobrze będzie się zorientować pod kątem rozmów zagranicznych jeśli będziesz tego potrzebował (T-Mobile miał kiedyś fajną ofertę, nie wiem jak teraz). Fajnie, że wracasz do naszego miasta
pies to najlepszy przyjaciel czlowieka i beka z przegrywow z wykopu co uskuteczniaja jakis hejt na psy XD wam to sie od tego przegrywu w glowach pie*rzy ostro #psiarze #psy
Teraz musze ogarnac wszystkie sprawy: konto w Polsce, neta, TV i komorke. Fajnie jakbyscie moze dali jakies rady ktore sieci, dostawcy oraz banki najlepsze.
Pozdrawiam wszystkich.
#emigracja
Jedna rzecz odrozniajaca mnie od wiekszosci wracajacych to to ze nie zmieniam pracy. Dalej bede tyral tam gdzie dotychczas wiec zarobki w £ pozwola mi na o wiele lepszy poziom zycia w naszym kraju niz tam.
Powodzenia miras!
źródło: comment_ROxfqLuVhAGCaYcXH9A0o7ODDd7DYILs.jpg
Pobierz@Hubby: Jakies rady jak tak zrobic?