Aktywne Wpisy
LubieHardkor +84
Unia Europejska chce zrobić to co chciał Hitler, tylko pokojowo i długo dystansowo, tak, że ludzie nie będą wiedzieli kiedy to się stanie, na zasadzie gotowanej żaby, gdzie wrzucisz żabę do wrzątku, to ta będzie starała się z niego uciec, lecz gdy wrzucisz żabę do zimnej wody i powoli będziesz podgrzewał temperature, ta będzie się przyzwyczajać, i gdy przekroczy bezpieczną temperature, żaba umrze, bez jakiejkolwiek próby ucieczki
#oswiadczeniezdupy #uniaeuropejska #protestrolnikow #ue
#oswiadczeniezdupy #uniaeuropejska #protestrolnikow #ue
darknightttt +65
Kiedyś myślałam, że fajnie będzie mieć męża i dzieci. Dzisiaj wiem, że szybko mieszkania nie kupię (500-700 tysięcy bo duże miasto) więc nie ma nawet co o tym myśleć. Z pracy czasami wracam zmęczona, nie wyobrażam sobie jeszcze zapierniczać przy dziecku po 9h poza domem.
Moje dzieciate koleżanki często się żalą, dzwonią zapłakane. Te, które nie pracują i opiekują się dziećmi narzekają bo nie mają swojego życia, są wypalone i dziczeją. Pracujące
Moje dzieciate koleżanki często się żalą, dzwonią zapłakane. Te, które nie pracują i opiekują się dziećmi narzekają bo nie mają swojego życia, są wypalone i dziczeją. Pracujące
Ogólnie występuję w opozycji do SUVów i wszystkich pseudo uterenowionych samochodów, które nigdy nie zjadą z drogi asfaltowej, a ich rola ogranicza się do zapewnienia kierowcy poczucia wyższości na drodze. Wśród aut terenowych wzorem dla mnie jest Mercedes G klasa i większość Land Rowerów, bo można przebierać w zależności od potrzeb i budżetu, choć ten i tak musi być duży. Tak jest zazwyczaj, bo będąc ostatnio świadkiem pewnej sytuacji zmieniłem trochę zdanie, ale tak naprawdę nie wiem czy to wystarczy by pokochać SUVy? Co najwyżej mogę niektóre z nich polubić, a z kilkoma się zaprzyjaźnić mniej lub bardziej. Reszta pozostanie bez zmian chyba, że... No właśnie. Znajdzie się solidne uzasadnienie ich istnienia, a wszystkie aspekty, które sprawiają, że mam o nich złe zdanie zostaną wyeliminowane. Tutaj wkraczają producenci, którzy powinni słuchać klientów, ale czy Ci narzekają skoro kupują ich auta?
#motoryzacja #samochody #swiat #europa #polska #technologia #rozrywka #ciekawostki #zainteresowania #carboners #suv #teren #crossover #bmw #audi #mercedes
@Cock_Inside: Jest jedna zaleta - wjedzie na praktycznie wszystkie krawężniki w mieście ;-) Co do reszty się zdecydowanie zgadzam. Jak ktoś chce siedzieć wysoko i mieć dużo miejsca to lepiej kupić miniwana (np. Ford C-Max czy S-Max, Duster, Picassa, etc...).
@morti92: głupotę walnąłem, dzięki za sprostowanie!
@OLLEKS: Zazwyczaj mówiąc teren mam na myśli teren, a nie kałuże lub dziury w chodniku. SUVy nie są do terenu przystosowane, wagowo, konstrukcyjnie i rozmiarowo. W terenie miejskim przez swoje rozmiary i wyższe spalanie też są niezbyt praktyczne.
Patrząc na posiadaczy tych aut stwierdzam, że zazwyczaj wygląda to tak. Facet chciałby męskie, ciekawe auto, a kobieta rodzinne i praktyczne, a więc idą na kompromis kupując
@Cock_Inside: Nie wiem czy zauważyłeś, ale ludzie ogólnie nie potrzebują aut do zastosowań ekstremalnych, dlatego taki SUV, który się w miarę sprawdza w większości zastosowań jest dla 99% ludzi odpowiedni, bo:
- Jest trochę wyższy, więc wjedzie bez problemu na jakieś gówniane miejsce parkingowe z wysokim krawężnikiem, gdzie zwykłym sedanem już
Komentarz usunięty przez moderatora
Hej,
co miałeś z kręgosłupem? :)
I jak Ci tam on teraz? Opowiadaj!