Wpis z mikrobloga

Ostatnio mój wykładowca z biomechaniki, który siedzi głęboko we wszystkich teoriach spiskowych, władzy nad światem itp. zrobił nam wykład na temat tego w jak bardzo zakłamanym świecie żyjemy i że wszystko, co nas od lat uczą to tak naprawdę to, co chcą abyśmy wiedzieli, co nie do końca jest zgodne z prawdą. Dla przykładu- twierdził, że wszystkie piramidy, sfinksy i inne dzieła Starożytnych Egipcjan to może co najwyżej twory średniowiecza.
-No bo jak niby te budowle przetrwałyby wszystkie zamiecie piaskowe, burze (i wymieniał jeszcze inne zjawiska, chyba nawet powodzie arki noego XD).
Co o tym myślicie? ( _) #teoriespiskowe #przemyslenia #pytanie
cytmirka - Ostatnio mój wykładowca z biomechaniki, który siedzi głęboko we wszystkich...

źródło: comment_WHegbrzybcrB17wW9rqsqLRjJwq5gNI6.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Variv: @QuaLiTy132: No akurat on oszołomem jest konkretnym. Inni wykładowcy też to potwierdzali, aczkolwiek chwalili go też że jest bardzo zdeterminowany, dociekliwy no i oczywiście sie zna na swoim wyuczonym przedmiocie, na co akurat nie dał nam potwierdzenia na wykładach bo trąbił o teoriach spiskowych xDDD
  • Odpowiedz
  • 0
@cytmirka fakty, masy badań, archeologowie z konkretnym stażem ale
eee panie gdzie to przetrwaloby burze to napewno ze sredniowiecza jest ja wam mowie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@cytmirka: fakt faktem Egipcjanie ostro hamują jakiekolwiek prace archeologiczne na swoim terytorium i nie chcą się dzielić. Ale kto w średniowieczu, gdzie ludzie głównie tłukli się o dominację, zainwestowalby tyle środków w stworzenie takiego dużego gówna? Wtedy nie mieliśmy mocy przerobowej ani maszynami ani w ludziach. Już prędzej uwierzę że to sprawka obcych, bo powiedzmy szczerze, nawet dziś nikt by nie postawił tych wielkich trójkątów.

Choć z chęcią posłuchalbym o
  • Odpowiedz
@TymRazemNieBedeBordo: Znaczy nie powiedział konkretnie że akurat w średniowieczu. Bardziej chodziło o to że na pewno nie w starożytności, bo za duży kawał czasu, gdzie po drodze różne katastrofy itp. No facet mówił bardzo ciekawie i fajnie sie go słuchało, czasami trzeba było uważać, żeby nie brac na serio tego co mówił xD
  • Odpowiedz
@cytmirka: Mój fizyk w liceum oprócz stawiania pał w dzienniku, kochał pitolić o kłamstwie ewolucji. A głupie dziewuchy mu przytakiwały. Jprdl, młodzi ludzie a tacy zdewociali. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@cytmirka: W opinii prof. Josepha Davidovitsa, dyrektora Instytutu Geopolimerów w St. Quentin, bloki były odlewane przez Egipcjan na miejscu budowy. Ten amerykański ekspert już w latach 80. XX w. postawił hipotezę, że wapienne bloki wykonane zostały z „ekologicznego” betonu, złożonego z wapienia, gliny, wapna i wody.

Skład wapiennych bloków przeanalizował także zespół dr. Michela Barsouma, wykładowcy wydziału inżynierii i materiałoznawstwa uniwersytetu Dexel. Wyniki badań wskazują, że bloki faktycznie są zastygłą
  • Odpowiedz