Wpis z mikrobloga

Pisze do mnie typeczek o zrobienie stopki mailowej, wszystko fajnie tłumacze mu zasady płatności mówię ze FV tez dostanie wszystko super fajnie. Po 40 minutach rozmowy i omawiania szczegółów zlecenia mówi ze chce zobaczyć szablony projektów które mam bez danych firmy bo chce się upewnić ze potrafię zrobić, mówię mu ze wyślę co najwyżej gotowe realizacje (które i tak już były umieszczone w portfolio, które musiał widzieć) to on spoko fajnie, wysyłam po czym Pan Januszex2000 stwierdza, że on to by jednak chciał szablony zobaczyć i tak przez 20 minut tłumaczenia, ze wyślę mu w pełnej jakości szablon do użytku jak zapłaci. Januszex2000 stwierdził, ze nie umiem robić jakościowych pracy (wysłałam mu specjalnie jeden szablon w rastrze i z watermarkiem tak jak sa zamieszczone do kupna na stronie). Tydzień później widzę jak na jego stronie firmy widnieje chamsko p-------y MÓJ szablon. Do zobaczenia na komendzie Panie Januszu.

Napisałam mu jeszcze dzisiaj na maila firmowego, ze albo kulturalnie zapłaci za p------e pełna kwota za szablon, albo sprawa ląduje na policji, czekamy na informacje :)

#pracbaza #grafika #januszebiznesu #kradziez
Tamozaplotem - Pisze do mnie typeczek o zrobienie stopki mailowej, wszystko fajnie tł...

źródło: comment_KUoTh0rIWfLsVwgnAxSqQJjro4MIIdhm.jpg

Pobierz
  • 160
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

- ktoś jeszcze używa graficznych stopek mailowych

- ktoś płaci za ich zrobienie

@MieszamKaweOlowkiem: Mi w UK rekruterzy przysyłają takie maile. Jak krótki mail to stopka często zajmuje 60-80% całości. Bannery, nagrody i lista z logami gdzie należą. I to co jedna firma to lepsza. A potem zaczynasz z kimś korespondować, to jak zacznie się cytowanie cytowania, to nie wiesz gdzie masz treści szukać.

Przykład z dzisiaj (nie zawiera stoki
sciana - > - ktoś jeszcze używa graficznych stopek mailowych
 - ktoś płaci za ich zro...

źródło: comment_rl2xwGzrMVgymq6HMOpucGi5Ll3KSmH2.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
powiem jedno - jesteś roszczeniowym millenialsem. Serio. Myślisz że ktoś będzie ci (specjalnie z małej litery) płacił za to, że sobie zrobisz jakieś logo czy mały obrazek? człowiek chciał mieć ładną stopkę w mailu, użył sobie jednego obrazka z twojego PUBLICZNEGO portfolio a ty już kręcisz aferę o co? O mały obrazek 60x60 pixeli gdzie może go zrobić byle gimnazjalista na lekcji informatyki..

jedynym januszem jesteś tutaj ty.

@gumpa_bobi: ty
  • Odpowiedz
@Tamozaplotem: kiedyś miałem agencje interaktywną. Wysłałem firmie epee makietę funkcjonalną a oni zrobili dokładnie to samo u kogoś tańszego, tłumacząc ze inaczej się nie da...
  • Odpowiedz
@sciana: @MieszamKaweOlowkiem: Mnie zawsze bawi stopka mailowa która na końcu ma drzewko z informacją by oszczędzać kartki i nie drukować niepotrzebnie maili która często przechodzi na drugą, pustą stronę przy wydruku maila gdy potrzeba.
Grafika w stopce przykuwa uwagę i pozwala lepiej skojarzyć firmę niż zwykły tekst których pełno.
Równie dobrze można powiedzieć po co firmie logo, wystarczy nazwa.
  • Odpowiedz