Wpis z mikrobloga

@PodlasianinNaEmigracji: auto jest niezniszczalne - ale wiekowe więc ma przypadłość wysiadania p-----l (np styki w światłach, kabelki uziemienia wentylatora itp)- wszystkie naprawisz śrubokrętem i klejem - tyle że musisz być na to przygotowany. Jak masz dwie lewe ręce to mogą takie pierdoły wkurzać a jak nie to 10 minut i zrobione bezkosztowo. Jak to we włoszczyźnie jedyna przypadłość poważna to rdzewienie podwozia. Jak chcesz mieć jako-taką frajdę z jazdy to
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ArpeggiaVibration: Czyli w miarę potwierdza się moja teoria o niezniszczalności tego kurdupla. Dwa lata był katowany na dowozach, nie raz do odciny (nie tylko przeze mnie). Dziury mu nie były straszne, zawieszenia nie zgubił. Jedyne co się zepsuło z poważniejszych rzeczy to wspomaganie i trójka pewnego dnia przestała wchodzić xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ArpeggiaVibration: Jak zacznie wciągać olej to będę lał najtańszy, a i wymieniać nie trzeba będzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A z normami spalin to super, bo mieszkam w Niemczech a tu wiadomo,
Znalazlem że to w Punto 2 po lifcie, różnią się bardzo przed/po lifty?
Każda kropka z 1.4 ma 6 biegów?
  • Odpowiedz
@PodlasianinNaEmigracji: polifty różnią się przodem i światłami przednimi - które lepiej świecą niż te małe oraz dodatkowym wyposażeniem w opcji.

W moim przypadku Sportinga również silnikiem i zderzakami bez tych czarnych wstawek (wcześneij w Sportingu był 1.2 16v a po FL właśnie 100 konny 1.4 16v). Ja mam np. 6 poduch ESP i Hill Holder w moim Punciaku gdzie wcześniej nawet w opcji to nie było dostępne.

Poza tym to
  • Odpowiedz
@PodlasianinNaEmigracji: zajrzyj tylko pod spód koniecznie czy nie rdzewieje mocno, sprawdź jak biegi wchodzą (czy nie ma luzów), sprawdź czy chłodnica nie jest zardzewiała, powciskac przyciski i wszystkie przełączniki i czy nie ma choinki na desce, sprawdź czy ma moc jak bedziesz jechał i czy dynamicznie reaguje na gaz i jak będzie grało to bier :)
  • Odpowiedz
@PodlasianinNaEmigracji: 1.4 16v w Punciaku tak naprawdę to rozwinięcie 1.2 bo powstał właśnie na bazie 1.2 16v. A jeszcze odpowiadając na powyższe pytania na które nie odpowiedziałem bo przeoczyłem 1.2 16v miałem w Bravie którą jeszcze jeździłem w Polsce (kupioną jako 4 latek przez mojego ojca w 2005 roku i potem odsprzedaną mi w 2010 bo była w zarąbistym stanie - zrobione sumarycznie 200 tys km - przyjechałem nią do
  • Odpowiedz