Wpis z mikrobloga

@bigger: Ja uczyłem się jeździć na Fiacie Tipo rocznik 1990 (W rodzinie 15 lat) Punciak rocznik 2004 1.4 16 V sporting kupiony 6 lat temu 6 rok użytkowania w super wilgotnym klimacie gdzie wigotność nie schodzi nigdy poniżej 60% RH a najczęściej jest powyżej 90% RH i od grudnia do Lutego solą drogi na potęgę, Dodatkowo nowe Mito od 2 lat. Poza tym Fiat Brava w rodzinie użytkowany przez 10 lat,
@bigger: BTW jeżeli miałeś jakiekolwiek Punciaki które miały problemy z rdzą poza podwoziem i progami (i ewentualnie tylnymi nadkolami w Punto Mk I ) to maiłeś wypadkowe egzemplarze. Tu na serio nie ma wielkiej filozofii. Więc albo kłamiesz albo dałeś się oszukać jako handlarz.
@bigger: Mam nadal Sportinga i dodatkowo stycznosc z Alfahoikami PL i UK oraz społecznością BBM i Punto na Autokacik PL.

Podziel więc się wielki potezny magu na co Punciaki reagują oprócz podwozia i progów. Albo zamilcz na wieki klamco i oszuscie.
@ArpeggiaVibration: Dobra. Po pierwsze primo

Skad info o jakims tajemniczym podwojnym ocynku. Z forum alfistow?
No i jak to jest,ze ten tajemniczy podwojny ocynk omija progi i podloge? :D

Bo przypominam,ze auto jest tak mocne jak jego najslabszy element

Po drugie: nie rozmawiam o alfach tylko o fiacie. I konkretnie o punto. I nie o tym co przeczytalismy w internetach, tylko o osobistych doswiadczeniach z autem. Tobie nie rdzewieje. Ok. Ale
Pobierz
źródło: comment_RcT9CqZ0kYtU3zpRvUaayuAnfREFMF6a.jpg
@bigger: po co z nim dyskutujesz jak on twierdzi że rdzewiejąca podłoga i progi to nie problem? ¯\_(ツ)_/¯

Podziel więc się wielki potezny magu na co Punciaki reagują oprócz podwozia i progów
@namiot666:

Chce zobaczyc jak zareaguje na konkretne argumenty. Zreszta widac na zdjeciach wyzej, ze rdzewieja nie tylko progi i podloga. Teraz jak sobie patrze po fotach to na kazdym praktycznie idzie juz na zdjeciach znalezc korozje. a od spodu to juz wiekszosc jest zjedzona w stopniu paliatywnym.

Zoba nadkola i maske przod.

Zreszta on nie choruje tylko na rdze.

W 1.2 masowo padaja uszczelki pod glowica. #!$%@? sie elektryczne wspomaganie, dodajmy
Pobierz
źródło: comment_2I7jdybjSoL0KqePagbdz6ta2tpzHzbV.jpg
@ArpeggiaVibration: > Oprócz podwozia i progów od początku lat 90tych jest niezniszczalna jeżeli chodzi o korozję.

Gościu progi i podwozie to są kluczowe elementy trzymające sztywność budy a ty piszesz że oprócz tego nie ma problemów korozją, to tak jakby napisać o 2.0 TDI z Vag-a że oprócz pękających głowic i wadliwych pomp oleju to bardzo udany silnik
@namiot666: no sa kluczowe :) nigdzie nie napisalem ze nie sa :) dodatkowo jezeli buda nie jest zardzewiala i sie nie zajrzy pod spod latwo kupic nienaprawialnego gruza i dlatego zwrocilem na to uwage. :) nie ma powodu bys sie tu teraz sadzil :)
@bigger: zareaguje tak, ze przyjme do wiadomosci to co napisales bo wreszcie napisales cos kongretniejszego niz 'piszesz glupoty' i tym samym cos przynajmniej bedzie mial @
@bigger: zarowek z tylu nie wymienialem ale sam odkrecalem bez zadnego problemu klosze jak mialem problem ze stykami. Co do kolpakow - nie mam wiec nie wiem co tam jest zle - z plynem do spryskiwaczy i wlewem nie mialen problemow. Wspomaganie elektryczne siada ale jak sie nie dobija kierownica po chamsku to nie siada co chwila tylko jak w normalnym aucie z tego typu wynalazkiem (wiekszosc malych aut) elektryczne wspomaganie
@ArpeggiaVibration: Wlasnie po tym mozna odroznic ludzi, ktorzy potrafia myslec i wyciagac wnioski od internetowych specjalistow majacych dziesiatki tysiecy naklepanych postow i wysokimi rangami na branzowych forach.

Przyjmujesz do wiadomosci , ale nie uwierzysz chocbys sam wzial do reki miernik i zmierzyl osobiscie. Dalej bys gadal,ze to pewnie wina miernika. A na kilkadziesiat zgnitych egzemplarzy wszystkie byly bite. Chodziaz miejsca korozji sa powtarzalne. Ba! Mozemy nawet na nasza SKP podjechac. Diagnosta
@bigger: ale wscieklizny dostales :) to ze lakier jest oryginalny nic nie zmienia przeciez - jak uszkodzisz powloke lakiernicza to i tak ci sie zajmie blacha bez malowania :) chyba ze element bedzie plastikowy. Jedyne co mi moze przyjsc do glowy przy takiej rdzy nadwozia i tego ze jest jak piszesz i nie byl bity w xo nie wierze, jest to ze pod spodem masz juz dziure jak Flinstone i ruda
@ArpeggiaVibration: Zadnej wscieklizny. Rzeczowe argumenty.

Chcialbym,zebys napisal cokolwiek na temat tego wlewu w fiatach i alfach.
Uwazasz,ze dobrze i rozsadnie zaprojektowany element?

Nie siada we wszystkich. Elektryczne maja tez na przyklad Corsy. Mialem ich pewnie wiecej sztuk niz punto. NIe bedziemy tu jakos za mocno sie rozwodzic, ale chyba zgodzomy sie co do tego,ze to generalnie dosc kijowe auta. No i teraz nie pamietam zadnej w ktorej byloby zepsute wspomaganie. Dzialalo
@bigger: szczerze mowiac nie zastanawialem sie zbytnio nad tym. Na poczatku faktycznie mialem problem z wlaniem tam czegokolwiek. Dla kobiety pewnie niezbedny bylby lejek - ale znalazlem dobre miejsce gdzie opieralem sobie baniak i wlewalem bez problemu. Na serio nie widze w tym osobiscie zadnego problemu.

Wiekszy problem mialem z tankowaniem bo na niektorych stacjach mi odbijal pistolet i to bylo tak naprawde wkurzajace. Nie wiem z czego to wynika ale