Aktywne Wpisy
MarekKucharz +96
#rozowepaski #zwiazki
OSTRZEŻENIE dla młodszych mężczyzn na temat miłości.
mam 35 lat, wiara w miłość i w to, że kobieta potrafi was kochać za to jacy jesteście sami w sobie przyniosła mi samotność w wieku 35 lat i żadnego zainteresowania ze strony kobiet. Im zrozumiecie to szybciej, że dla kobiet jest najważniejszy wasz status społeczny a nie to czy jesteście przystojni, mili, inteligentni xD to tym dla was
OSTRZEŻENIE dla młodszych mężczyzn na temat miłości.
mam 35 lat, wiara w miłość i w to, że kobieta potrafi was kochać za to jacy jesteście sami w sobie przyniosła mi samotność w wieku 35 lat i żadnego zainteresowania ze strony kobiet. Im zrozumiecie to szybciej, że dla kobiet jest najważniejszy wasz status społeczny a nie to czy jesteście przystojni, mili, inteligentni xD to tym dla was

ossprime +143
Nie jest dozwolone, aby funkcjonariusz z własnej woli znalazł się przed pojazdem, a następnie użył śmiercionośnej siły.
Funkcjonariusz ma obowiązek usunąć się z toru poruszania się pojazdu, jeśli to możliwe
Niezliczone wyroki, w tym jeden Sądu Najwyższego. Wykopki i tak będą wiedziały swoje.
#usa #minneapolis #ice #policja
źródło: G-NSB23XAAA21Dg
Pobierz

Ale coś mi nie chce działać. Niby cyka, ale chyba nie wychodzi z niego napięcie. NC to plus wyjściowy, a COM to minus wyjściowy?
#elektronika #raspberrypi #arduino
DC+, zasilanie 5v
DC-, GND
IN1, 5V
NC, 5V do led
COM, GND do led
@mic327
Com - wejscie sygnalu 5V
No - sygnal przejdzie gdy przekaznik bedzie zalaczony
NC - sygnal przechodzi gdy przekaznik jest bez pradu
Dopiero teraz zauważyłem swoją głupotę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mic327: poczytaj najpierw jak podłączyć przekaźnik. On Ci nie da napięcia z DC na NO/NC.
Do czego jest w takim razie ten pin In?
DC+ - zasilanie plus
DC- - masa
In - wyzwolenie, po pokazaniu się napięcia tu przekaźnik się załączy.
Chyba nie rozumiem po co to. Skoro podanie plusa na COM przepuszcza prąd, to po co mi jeszcze IN?
Tak mi się wydaje ale musiał bym przestudiować całą DRT co projektant miał na myśli.
Ważne że działa i to się liczy.
NO - plus do LED
Gnd z esp8266 do do led
Com - sygnał 3.3v z esp8266
In - 2v z zasilacza
Dc+ 2v
DC+ - podłączasz 3V3 lub 5V jako zasilanie
DC- - masa
IN - jak podasz stan wysoki - 3V3 lub 5V to przekaźnik się załączy, jak podasz niski (masa) lub zostawisz w powietrzu, to wtedy przekaźnik jest rozłączony.
Zworką low/high zmieniasz „zasade” działania wejścia IN - niski załącza, wysoki rozłącza
Skoro na COM podajesz prąd a potem bierzesz go z NO czy tam NC to po co ci przekaźnik?