Wpis z mikrobloga

Jak myślicie:
Ile musi zarabiać para/małżeństwo by żyć spokojnie i coś tam odkładać mając dwójkę dzieci mieszkając w sporym mieście w Polsce?
Nie chodzi o liczenie od 1 do 1, ale żeby było na jakieś wakacje, remont czy po prostu odkładanie na czarną godzinę

Pozwolę sobie zrobić spam miastami bo jestem ciekaw waszych opinii (przy okazji możecie napisać jakie miasto)
#poznan #gdansk #gdynia #trojmiasto #warszawa #krakow #lodz #opole #wroclaw #katowice #torun #bydgoszcz #pytanie #zarobki #rodzina #pracbaza #praca
  • 198
@ProResHq: to jest właśnie to,o czym głośno się nie mówi. Zazwyczaj było "o,ten dostał mieszkanie od rodziców!". I wielkie oburzenie. Ale masz rację ogarnięci rodzice i mieszkanie na start to ogromna pomoc. Ty niby możesz dostać w spadku dom,100km od domu. A ja nie dostanę nic. Mam rodzeństwo, starzy mają mieszkanie w bloku,do podziału na 3,jeśli już. U mnie to samo, "dziecko,nie stać nas na to,nie mam", zero wakacji, nic. Jak
@Nowarozowa jak ktoś mówi "o ten, dostał mieszkanie" i to w charakterze pejoratywny to jest #!$%@? idiotą i tyle. Dostał to dostał, fajnie, jak kogoś stać to taka pomoc dla dziecka jest super ;) a negatywnie o tym mówią ludzie zazdrośni i z dożywotnią mentalnością biedaka, że tak jest jak mają i nie da się inaczej, a jak ktoś ma to kradnie, oszukuje itd
@vevnx: Nie będę ukrywać, jest mi w hui trudno w życiu, nie mam nic, ciągle muszę sobie radzić sama, nie wiem czy kiedyś będę miała coś swojego (czy to auto czy mieszkanie). Zazdroszczę koleżankom, które podostawały mieszkania,ale tylko dlatego, że mają jakiś start, nawet jakaś kawalerka, ale nie muszą bujać się z kredytami, wynajmem, mogą myśleć o życiu, zakładać rodziny, a w międzyczasie planować np. budowę czy kupno większego mieszkania.
W