Aktywne Wpisy

cypisek84 +192
W końcu po 2 letniej tułaczce w kołchozie udało mi się uzbierać na wymarzony pojazd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Skoda Octavia RS 2.0 TSI 265 KM w jedynym prawilny kolorze i nadwoziu.
Wrażenia z jazdy? Na razie trudno cokolwiek powiedzieć, boje się przekraczać 3k obrotów ale jest z tym ciężko przy tym aucie.
Dostałem info od handlowca, że DSG uczy się kierowcy przez pierwsze 1500 km więc nie
Skoda Octavia RS 2.0 TSI 265 KM w jedynym prawilny kolorze i nadwoziu.
Wrażenia z jazdy? Na razie trudno cokolwiek powiedzieć, boje się przekraczać 3k obrotów ale jest z tym ciężko przy tym aucie.
Dostałem info od handlowca, że DSG uczy się kierowcy przez pierwsze 1500 km więc nie
źródło: 8c03719117ac1018c7d6054370a38d78579fe6e0c3c457357f184b3af6825aac,w800
PobierzAle mnie wkur wiają ci trenerzy personalni co przychodzą z klientami o 6-8 rano i gadają do nich cały czas na pełen regulator. Jak ide na trening z samego rana to chcę mieć ciszę, a nie tych lamusów co robią harmider. Niech przynajmniej mówią ciszej, ale nie kurva, będą mówić tak głośno jakby była 16 czy 17.
#silownia #trenerpersonalny #fitness
#silownia #trenerpersonalny #fitness

1.Jakiego narzedzia uzyć by mi to wygenerowało nawet jako strony statyczne bym nie musiał za każdym razem przekopiowywać menu, footera jeśli coś zmienie?
2. Chciałbym też aby linki były bez rozszerzenia .html (niby w .htaccess można dodać regułę, ale w kodzie i tak muszę podawać z rozszerzeniem)
3. Zależy ma na SEO
#webdev #programowanie @piecioshka
1. może https://gohugo.io/ ?
2. Nie, nie musisz. Podajesz bez np. a w htaccessie robisz regułę i ładuje się plik kontakt.html
3. Wszystko co wygeneruje statycznego html'a będzie dobre, reszta zależy od Ciebie
Aczkolwiek Jekyll jest napisany w Ruby. Customowe pluginy musisz więc pisać w tym języku — musiałem sobie odświeżyć jego podstawy przed napisaniem kilku pluginów. Jeśli chodzi o operacje na danych w szablonach to jest używany system szablonów ERB. Moje początki, aby ogarnąć ten system były trudne.
Kilka miesięcy temu napisałem serię artykułów