Wpis z mikrobloga

czy nowe obszary przemysłowe to to samo co wcześniejsze wyznaczanie strefy i zamalowywanie jej na żółto? jaki sens mają teraz te 'stare' obszary przemysłu wyspecjalizowanego, skoro można sobie ręcznie stawiać te budynki? czym to się różni?
#citiesskylines
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@plhlcst: masz na myśli te strefy z districts? Jeżeli nie określisz specjalizacji to będą się pojawiać budynki przemysłu ogólnego, czyli fabryki. Jak wybierzesz rolnictwo to stawiając żółte strefy będą rosły spichlerze, gospodarstwa itede
  • Odpowiedz
@Redesekrator: no tak, tylko że jak wyznaczysz tą strefę 'po staremu' to te budynki będą się pojawiały automatycznie, podczas gdy w tych nowych strefach sam wszystko budujesz ręcznie - jest między nimi jakaś różnica, które jest wydajniejsze?
  • Odpowiedz
@Redesekrator: ale w tych 'nowych' strefach nawet nie zamalowujesz ich na żółto, tylko ręcznie stawiasz farmy, zakłady, które przetwarzają produkty z farm i fabryki, które robią z tego produkt końcowy do sprzedaży, a cały obszar przemysłowy ma rozpisane dokładnie ile surowca produkuje, jakie są z niego zyski i tak dalej.
  • Odpowiedz
@plhlcst: Podstawowe strefy są raczej pod robienie ich bardziej na szybko, zwróć uwagę żeby Strefy z industries działy prawidłowo potrzebujesz odchuja miejsca+czasu na rozbudowe, przetwórstwo i ewentualnie fabryki unikatowe, Podstawoe strefy są na zasadzie, zostało mi troche miejsca to jebne sobie strefe, przynajmniej ja tak tego używam, gdy nie mam miejsca albo czasu czy chęci budować kolejnego molocha produkcyjnego z industies z 60 farmami i przetwórstwem tego żeby się nie
  • Odpowiedz