Wpis z mikrobloga

#dochodpasywny #holandia #programowanie
https://youtu.be/pdILgIsAnxg
Czemu programiści nie zainwestują swoich pieniędzy w rynek nieruchomości i nie zarabiają na osobach które startują w życiu? Wszystkim się to opłaca.
Nie znam nikogo ktoby w 4 godziny mieszkanie znalazł i wynajął w Holandii zazwyczaj jest to kilka dni, sporo zachodu i mały wybór.

Waarom bogaci nie chcą pasywnego dochodu?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nawet w mieszkaniach takich jak na filmiku ciężko się dodzwonić aby coś wynająć i w internecie się nie ogłaszają że mają pokoje do wynajęcia, waarom?
  • Odpowiedz
@sherkhaan: co chwile ktoś na mirko chce wynajmować, z pracą mogę pomóc z wynajmem nie jestem wstanie sam miałem problemy. To jest żyła złota dla tysiąca ludzi z kapitałem 10mln+ € lub taką zdolnością kredytową.
W Polsce dużo osób inwestuje w mieszkania pod wynajem, tutaj tylko sobie kupują a wynajmują po zmarłych osobach, gdzie tu logika i sens?
  • Odpowiedz
@jaktrwogatonawykop: już pisałem chyba nawet Tobie: bo to żaden dochód pasywny, tylko regularna robota. Po cholerę mam inwestować 1mln Euro w coś co jest ryzykowne po to, żeby mieć z tego powiedzmy 1tys euro miesięcznie jak to moje dwie dniówki? Więcej czasu poświęcę na ogarnięcie przepisów, podatków itp.

I jeszcze trafię na jakiegoś lokatora, który mi to mieszkanie zniszczy czy coś.
A jak kupię tych mieszkań 10 czy 20 to będę musiał
  • Odpowiedz