Aktywne Wpisy
Tox1c 0
To ja z nietypowym pytaniem, poszukuję jakiegoś taniego, memicznego "perfumu", ma to być część urodzinowego prezentu dla kolegi który jest jakimś koneserem. Chyba nie korzysta z wykopu ale wiem że jest na jakiś grupach w stylu tagu #perfumy
Na razie na oku mam tylko wodę po goleniu "Lider"
Na razie na oku mam tylko wodę po goleniu "Lider"
Mateo353 +19
Macie oficjalny statement Wonzia. Nie strimuje, bo obrażacie mnie i moje gry, w które lubię grać. Wonziu maluje obraz jakby ludzie przychodzili i jechali go od k---w, a najwyżej co to było pytanie, czy będzie coś dzisiaj innego oprócz kart albo Star Citizena albo oznajmienie, że Star Citizen to wychodzą. Wonziu uznał to za mega toksyczną atmosfere i jak typowy płatek śniegu to jest to dla niego za dużo. #wonziu
źródło: image
Pobierz

Niby to samo ale nie pojedzie
źródło: comment_OnyNtnHaBhJnSVa9XrA1DqHrhutbf61H.jpg
PobierzGeneralnie wszystkie liny takielunku ruchomego sa sprowadzone do kokpitu, wiec zapewne sa wszystkie refy, fały wszystkich żagli, kontrafały, szoty wszystkich żagli, itd.
Tak jak wspomniałem, te jachty to mniej więcej tak samo jak bolidy F1, jest kadłub, żagle te same zasady, ale rozwiązania by tym popłynąć to już wyższa filozofia.
czemu w czasie szybkiego wyścigu część załogi siedząc rządkiem w tym pływaku, kręci jakimiś kołowrotkami bardzo szybko, w jednym tempie wszyscy cały czas?
i widać że nie zmieniają tym ustawienia żagli, więc czym? jeśli może wiesz
źródło: comment_q7vaR1hJtqkc1qSZKfCI2oU8UAIqeN9R.jpg
Pobierz@Skawarotka: A i owszem. Konstruktorzy F1 i regatowi korzystają z tych samych rozwiązań (A. Newey chyba nawet projektował jachty)
Nie widać efektu, bo nie wszystko jest bardzo spektakularne, jak przy zmianie halsu. Np nie widać zmiany kąta masztu, czy wyplaszczenia zagla. Wielu ich kręci bo siły så spore