Aktywne Wpisy

zyd_z_pasji +255
Dobra, jak te nieudaczniki nie potrafią sobie poradzić to trzeba wziąć sprawy we własne ręce
#limanowa #spierdotrip #oblawa #s---------a #policja
#limanowa #spierdotrip #oblawa #s---------a #policja
źródło: temp_file8887991432412617333
Pobierz
LukaszTV +305

Ponieważ nie udało mi się znaleźć jednoznacznej odpowiedzi w przepisach i na internetach, to mam takie pytanie: kto ma w tej sytuacji pierwszeństwo? Policja nie była w stanie się określić.
#rower #kierowcy #prawojazdy #ruchdrogowy #kiciochpyta
źródło: comment_I2hAPZ0jibD32DsE5rq5oLi7h95pv4qQ.jpg
Pobierz@WaveCreator: Policjanci z rzadka są pieszymi a jeszcze rzadziej rowerzystami. Przecież to jest normalne skrzyżowanie i kierujący mając znak "ustąp pierwszeństwa" otrzymuje jednoznaczny przekaz jak się zachować. Gdyby to dotyczyło samochodu, to policjanci rozważali by to racjonalnie. Ale skoro to dotyczyło rowerzysty na DDR, oooo paaanieee to już zupełnie inna sprawa... Pewnie wtargnął!
Komentarz usunięty przez moderatora
@WaveCreator: to jak wy szukaliście, oczywiście że rower ma pierwszeństwo
@WaveCreator: powiedz że to bait
@Piottix: Niestety nie. Obstawiam, że rozumowanie policji było takie: co innego jeśli była w ciągłym ruchu, a co innego jeśli zatrzymała się tam przed wjazdem na główną, a rowerzysta w nią wjechał.
@sargento: Ma znaczenie jeśli kierowca wjeżdża z drogi głównej na podporządkowaną - wtedy ma obowiązek ustąpić rowerzyście jadącemu DDR równoległą do drogi głównej (art. 27 ust. 1a, PoRD).
Nie ma to jednak znaczenia w przypadku, który opisałem - i jak widać również na wykopie opinie są mieszane ( ͡° ͜ʖ ͡°