Wpis z mikrobloga

  • 3
@PrawyKuba bez syropu klonowego 90g wegli. Jakieś 850 kcal.

@Mam_wiecej_niz_13lat 60g zwykłej mąki, 70g mąki z ciecierzycy (można dać inne proporcje albo w ogóle tylko mąkę z cieciorki), 30g białka sojowego, 13g oleju (tyle akurat mi się wlało xD), 200g mleka roślinnego i potem dolewałam jeszcze wody. Całość mieszamy tym takim mieszadełkiem :D Konsytencja ma być bardziej gęsta niż ciasto na naleśniki.
Smażymy, na początek dałam łyżeczkę oleju jeszcze, ale
  • Odpowiedz
  • 0
A no i ogólnie chciałam dać proszek do pieczenia, ale zapomniałam. Myślę, że byłyby bardziej puszyste i fajne :D
  • Odpowiedz
@hangover Ooo, mega. Ja robię podobne z przepisu Savory or sweet. Daję 100g mąki z ciecierzycy, duży banan, 200g jogurtu sojowego, trochę proszku do pieczenia, erytryrol, bo lubię słodkie. Czasami cynamon i pokrojone jabłka to wychodzą pseudoracuchy. Też białka z 40g wychodzi.
  • Odpowiedz
  • 3
@josedra52 Mam nadzieję, że u kobiet też (ʘʘ)

@serioserio właśnie mam zamiar zrobić racuchy niedługo :D ale jabłko chce pokroić w plasterki. A próbowałaś bez jogurtu sojowego? Bo go nie jadam za bardzo.
  • Odpowiedz