Wpis z mikrobloga

Update dotyczący sprawy opisanej tutaj: https://www.wykop.pl/wpis/38475521/gt-miej-36-lat-gt-prowadz-wlasna-dzialalnosc-za-gr/

Żona rozmawiała z radcą prawnym, później również z nim zamieniłem parę słów. Bez analizy całej mojej dokumentacji przez Radcę Prawnego, na podstawie tego co mu powiedziałem (w sumie to samo co "miłej" ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pani z US):
- nie można udokumentować pomocy finansowej i materialnej rodzinie
- nie mam żadnego zarobku w Polsce
- przebywam tutaj mniej niż 183 dni
- mam stały adres zameldowania za granicą wykorzystywany na potrzeby życia tam
- płacę pełny podatek poza granicą kraju
Nie jestem zobowiązany do płacenia PIT. Wniosek o interpretację złożony, do 3 miesięcy powinienem go dostać więc pewnie zrobię update i go wrzucę. Na chwilę obecną dzięki za wsparcie Mirabelki i Mirki.
Doceniam radę w kwestii załatwiania czegokolwiek z urzędami tutaj tylko i wyłącznie listownie i na papierze.
Czy zrobię globalną gównoburzę i nagonkę czy nie, zależeć będzie od interpretacji i zobaczy się czy poproszę o wykop-efekt czy nie.

#podatki #wykop #gownoburza #gownowpis
  • 1
Ponieważ odezwał się do mnie miras z gazety, również tutaj daję informację, dla pamięci, że nie wyraziłem zgody aby w obecnej chwili i stadium sprawy, robić z tego globalną nagonkę czy gównoburzę. Nie jestem zwolennikiem mieszania nawet urzędników z gównem bo biorę pod uwagę możliwość błędu ludzkiego. Jeśli interpretacja okaże się właściwa, pracownik ewidentnie miał inną i sprawa będzie załatwiona.