Wpis z mikrobloga

@erixon: #!$%@?ą mnie już tacy piwosze-neofici, co to #!$%@? całe życie walili harnasie za 1,99 i inne tatry, a teraz nagle koneserzy piw kraftowych.
Pół biedy, jak ustawiasz się na piwo w plenerze. Teraz każdy monopolowy musi mieć w lodówkach jakieś ciachany palone, kormorany niskosłodzone i inne żywe bezglutenowe, nabierze sobie taki 6 różnych do siatki i zadowolony nie truje dupy. Ale nie daj boże kup sobie piwo jakiegoś większego browaru.
@trevorphilip: Chociażby w tym, że nazywanie piwem regionalnym tanich szczochów, które i tak są dostępne wszędzie to rak. Przez pojęcie piwo regionalne rozumiem coś z mniejszego browaru, o chociaż trochę lepszym smaku niż typowy Lech i coś czego nie dostanę mieszkając w dużym mieście.
@trevorphilip: piwo regionalne ma być charakterystyczne dla danego regionu, a co za tym idzie ciężko dostępne np na drugim końcu Polski. Nie można nazywać taniego piwa koncernowego - piwem regionalnym tylko dlatego że jest produkowane nie wiem np w Poznaniu.