Wpis z mikrobloga

• 2748
Skoro tolerujemy to akceptujemy...

Dziś Gliwice, parking Netto, gość że zdjęcia parkuje dla miejscu dla niepełnosprawnych. Pytam go uprzejme czy nie zapomniał plakietki wystawić, i po chwili jego ciszy dodaje a może jej Pan nie ma? Na co mi odpowiada że jak chce to za chwilę ja mogę taka mieć.
Nie kontynuowałem rozmowy bo nie miało to jakiekolwiek sensu.
Może trochę fejmu mu się przyda? ( ͡º ͜ʖ͡º)

#niereagujeszakceptujesz #niewiemjaktootagowac #uwaga a może mała #afera
szymon_gce - Skoro tolerujemy to akceptujemy...

Dziś Gliwice, parking Netto, gość że...

źródło: comment_1z5MnBTdvVyxkV9Keg6WrbIBF6iYjVRw.jpg

Pobierz
  • 200
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Godzina 8 rano, a Ty chłopie się p------------z o miejsce parkingowe dla niepełnosprawnych... Jakby o 8 rano było wszystko z------e....

@CioseK: wiesz dlaczego miejsca dla niepełnosprawnych powinny zostać wolne? Żeby żaden niepełnosprawny, który porusza się na wózku nie otworzył zbyt szeroko drzwi chcąc wysiąść z samochodu na wózek i przez przypadek nie obrysował samochodu stojącego obok. Tu już nawet nie chodzi o to, że osoba niepełnosprawna nie przejedzie/nie przejdzie tych
  • Odpowiedz
niech o swoje miejsca walczą niepełnosprawni. Bo jak na razie to widać ból d--y osób których to nawet nie dotyczy

@karol1213: ja jestem np niepełnosprawna i muszę przyznać z bólem serca, że nie mam daru bilokacji. Z tego prostego powodu nie mam możliwości walczenia z każdym ułomem, który sobie upodobał miejsca parkingowe dla niepełnosprawnych. Dlatego jestem naprawdę wdzięczna każdej osobie, która w takich sytuacjach reaguje.
  • Odpowiedz
Ale inba xD Skoro było pełno wolnych miejsc to kaleka może sobie przecież zająć dowolne miejsce parkingowe. Nie wiem o co tyle hałasu.

@Aedemkun: jakbyś choć chwilkę pomyślała (obawiam się, że może to sprawić Ci delikatny dyskomfort), to domyśliłabyś się, że miejsca dla niepełnosprawnych są szersze niż te normalne. Wiesz dlaczego? Żeby osoba niepełnosprawna mogła sobie spokojnie przesiąść się z samochodu na wózek, a później bez problemu z powrotem do
  • Odpowiedz
@paperipapo: przegrywy niech siedzą cicho. zgadzam się
@szymon_gce: skoro się spieszyłeś do pracy, to po co w ogóle dupę innym zawracasz? twój komentarz zupełnie nic nie wniósł i koleś jeszcze mocniej obrósł w piórka jak ktoś wyżej napisał. przegrywy d--a cicho!
  • Odpowiedz
@Aedemkun: tak gdzieś, że aż do moda poleciałaś wraz z @Vanni: @CioseK: @Aedemkun, aż komentarz mi usunęli, bo cię obrażał (ʘʘ)
Już nawet parkujących na kopertach bez pozwolenia debilami nie można nazwać, bo mtm usuwa komentarz ¯\_(ツ)_/¯
@InsaneMaiden: niektórym nie wytłumaczysz. Na żywo działa jednak doskonale jedno pytanie, tj. "nie wstyd Pani / Panu" i w moim przypadku
  • Odpowiedz
@InsaneMaiden: niektórym nie wytłumaczysz. Na żywo działa jednak doskonale jedno pytanie, tj. "nie wstyd Pani / Panu" i w moim przypadku pokazanie niepełnosprawności, tj braku swojej nogi ( ͡ ͜ʖ ͡) Tacy uciekają wówczas jak diabeł przed święconą wodą.

@Sebgat: też mam taką plakietkę, tylko dwie nogi i nie ma tego efektu zmieszania się przez mojego rozmówcę
  • Odpowiedz
Nie kontynuowałem rozmowy bo nie miało to jakiekolwiek sensu.

@szymon_gce: to po co sie w ogole odzywales? z jego punktu widzenia okazales sie zwyklym frajerem i w sumie nim jestes bo nie osiagnales nic oprocz osmieszenia siebie.
jak nie jestes w stanie doprowadzic sprawy o ktora walczysz do konca to lepiej jej w ogole nie rozpoczynaj.

• Odpowiedz
@szymon_gce: Ale wiesz, że mogłeś zadzwonić na policję, złożyć zawiadomienie i dalej sprawa potoczyłaby się już z urzędu, bo mogą podjąć interwencję nawet na parkingu, jeżeli kierowca nie stosuje się do znaków drogowych, a tutaj masz prawidłowo oznaczone miejsce dla niepełnosprawnych? No ale niestety wolałeś smęcić na mirko i żalić się na niesprawiedliwość społeczną, że gość postawił cię do pionu, bo był bardziej pyskaty niż ty.
  • Odpowiedz