Aktywne Wpisy

#konfitura #samochodza @konfitura_w_akcji
Jeśli nie rozumiecie dlaczego, niektórzy jak ja, nie przepadają za panem konfiturą oraz jego jeszcze bardziej dożartym koleżką i tym czymś, co tam ostatnio pyskuje w filmiku jak nawiedzone, to wyjaśniam.
Mamy ostatni filmik, Wiertnicza 76 w Warszawie.
Widać wyraźnie, że rodzice nie mają tam jak zostawić samochodu bez naginania prawa. Albo muszą zostawić na podjeździe, blokując wyjazd z bramy sąsiada, albo mają tylko wjazd w
Jeśli nie rozumiecie dlaczego, niektórzy jak ja, nie przepadają za panem konfiturą oraz jego jeszcze bardziej dożartym koleżką i tym czymś, co tam ostatnio pyskuje w filmiku jak nawiedzone, to wyjaśniam.
Mamy ostatni filmik, Wiertnicza 76 w Warszawie.
Widać wyraźnie, że rodzice nie mają tam jak zostawić samochodu bez naginania prawa. Albo muszą zostawić na podjeździe, blokując wyjazd z bramy sąsiada, albo mają tylko wjazd w
źródło: obraz
Pobierz
peknietyzlew +10
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mam u-----ą windę 10, chcę odpalić na HP 250 G5 z live USB linuxa minta żeby przekopiować sobie pliczki i porobić kopie zapasowe zanim zainstaluję na nowo windę. Problem polega na tym, że mint nie działa.
Włączam w UEFI bootowanie na USB, odpala się ładnie, mam możliwość odpalenia Minta albo normalnie, albo w trybie bodaj zgodności i tak dalej - cokolwiek bym nie wybrał, linux się ładuje, przeplata się widok z konsoli z logiem i po chwili komputer się najzwyczajniej w świecie wyłącza.
Dla testu wsadziłem starą płytę z Ubuntu 10.10 i tam live CD działa elegancko (co w niczym mi nie pomaga, bo nie ma żadnych sterowników + jest stary i nawet nie chce dzięki temu odpalić sieci = nie pomoże mi w robieniu kopii).
Ktoś wie co może być przyczyną? Testowałem wersje i 32 i 64 bity, pendrive podpinałem pod każdy możliwy port USB.
@p0lybius: jakim cudem Ubuntu 10.10 nie ma sterowników do USB? :)
Komentarz usunięty przez autora
@p0lybius: nie, inaczej live nie miałby sensu. Wydaję mi się, że ten twój stary Ubuntu też się źle odpalił, skoro ani pen ani myszka ci nie działają. Ktoś inny musi ci pomóc, bo ja na razie nie mam żadnych pomysłów na twój problem,
Z tego co szukam w necie to może być problem z bootowaniem z USB, gdyż wypluwa mi taki komunikat: TSC_DEADLINE disabled due to errata, co google tłumaczy jako jakiś fail związany z nieaktualnym UEFI czy cuś. W każdym razie rozwiązaniem może być