Wpis z mikrobloga

@PfefferWerfer: Policz przez 10 lat i niezarejestrowane transfery . To jest 1/10 PKB. Przy biedzie w Polsce jest odczuwalna poprawa . Ba, konsumpcja na kredyt jest dla tego wskaźnika korzystniejsza niż oszczędzanie. Kredyt trzeba od razu będzie zacząć spłacać bo jak nie to do więzienia wsadzą i skończy się ten dobrobyt i wszystko pozabierają komornicy.
https://goldenmark.com/pl/mysaver/czy-warto-przejmowac-sie-pkb/
PKB nie nadaje się
https://www.wykop.pl/link/2062084/majatek-lepsza-miara-bogactwa-niz-pkb/
szkorbutny - @PfefferWerfer: Policz przez 10 lat i niezarejestrowane transfery . To j...

źródło: comment_FZ0eB7mgofHOCY7ZmGyaJ6zPzE42FN2j.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@szkorbutny: 0,66% czy z roku, czy z 10 lat to taka sama proporcja ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie dyskutujemy tutaj również o niedoskonałościach PKB, tylko o tym czy transfery z zagranicy stworzyły nasz cud gospodarczy czy nie. Wartość majątku to również dość spekulacyjny wskaźnik, bo czym de facto różni się dom szkieletowy o powierzchni 100m2 w Szwajcarii od domu szkieletowego o powierzchni 100m2 w Niemczech? No
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: Wcale się nie rozwija tylko stoi w miejscu , jest zastój , nie ma komu pracować. Wszędzie strajki i krzyki ZŁODZIEJE ZŁODZIEJE ZŁODZIEJE . Przecież oni tylko uszczelnili system podatkowy i biedakom rzucili ochłapy
  • Odpowiedz
@szkorbutny: Ja pracuję na swoim, poprzedni rok miałem rekordowy, problem z pracownikami ale zamówień jest mnóstwo i stawki za zlecenia również wzrosły. Nie ekstrapoluj swojej rzeczywistości na wszystkich - prędzej uwierzę w dane Eurostatu, GUSu i IMF niż w opinię zwykłego człowieka narzekającego że mleko podrożało.
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: za te pensje to nie wiem kogo ty zatrudniłeś , twoja śmieszna firemka dobrze że starcza ci na przeżycie. Wspierasz patologię biorąc kredyty , napędzając rynek i płacąc ochłapy pracownikom oraz podatki ZŁODZIEJOM. Przyjadą emigranci po Brexicie i twoja firemka upadnie razem z tobą co wtedy zrobisz cwaniczku. Nie będziesz miał dokąd emigrować.
  • Odpowiedz
@szkorbutny: xDDDDDDD Weź wpełznij tam skąd wylazłeś. Potężni emigranci tu nie wrócą tylko pojadą do Holandii/Niemiec( ͡° ͜ʖ ͡°)

za te pensje to nie wiem kogo ty zatrudniłeś

Niestety Polaków, bo Ukraińcy za dużo chcieli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@szkorbutny: Zwróć uwagę na rozmiary rocznych dochodów państwa (165 mld euro w 2016 r.) w stosunku do przytoczonych przez Ciebie transferów z zagranicy (3 mld). Gdyby zgromadzić te transfery łącznie z 20 lat, to przy obecnym tempie wydatków państwa prawdopodobnie nie starczyłyby państwu na dłużej niż 3-miesięce.
  • Odpowiedz