Wpis z mikrobloga

@s4nskR: 2002, myślałem , że jakieś bardziej teraźniejsze, nigdy nie popierałem i nie popieram łączenia bandyterki z kibicowaniem, ale wczoraj, chyba nawet tu, oglądałem film z jadaczakiem, kto jest winny upadku Wisły - Misiek, założyciel sharks, w tym momencie to przestałem to oglądać, bo ekipa istnieje już od lat 70, zmieniają się ludzie, zmieniają nazwy, ale on tego na 100% nie założył
  • Odpowiedz
@s4nskR: @yeapUwin: nie no ekipy kibiców zawsze były,bijatyka na noże z Cracovią też była oni to tylko nazwali się tak, na Cracovii to samo, tylko, że z tego co pamiętam to tam rzucali jeszcze szklanymi butelkami w piłkarzy, ta patologia gangusów udających kibiców, z tego co pamiętam to istnieje od zawsze
  • Odpowiedz
@nightrain: Krystalizacja ruchu kibicowskiego w Polsce to lata, 90, powstawanie grup, rowzwój ultraski i podział na chuligankę i ultraskę pod koniec lat 90, wcześniej to nie było ustrukturyzowane.
Sharks jest połączeniem kilku grup młodych chuliganów, po tym jak Cracovia zaczęła używać ostrego sprzetu na ulicach starszyzna zaczęła odpuszczać temat, wtedy do głosu doszli młodzi, były to takie grupy jak Devils, Dragons, Panthers ze Skawiny.
  • Odpowiedz