Wpis z mikrobloga

#escaperoom
#koszalin

W całej tej tragedii jestem totalnie oburzona, bo dzieje się tragedia, media są informowane przed rodzicami, strażak szczerzy się do kamery, zamiast odmówić komentarza, wyskakuje przed szereg z informacją o smierci. "Dziennikarz" z koszalininfo.pl nagrywa dalej gdy rodzice są informowani o tragedii, rzucając żenujący komentarz. Inne media ochoczo ten film kopiują. Żadnego poszanowania dla rodziców tych dzieci. Jak w ogóle tak można potraktować najbliższych tych dziewczynek?
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@waciak: @dersu: @Yog-Sothoth: @Doctor_Pleasure: Ja rozumiem relacje z takich miejsc, z takich wydarzeń, żyjemy w takich czasach, ze to jest nieuniknione. Ale nie jestem w stanie zaakceptować tego, że najpierw są informowane media, a dopiero potem rodzina. Że gdy relacja jest na żywo, gdy "dziennikarz" widzi co się dzieje nie przerywa nagrywania tylko wali sciemę, odwracając kamerę tak, że nadal widać tragedię tych ludzi.
  • Odpowiedz
@biuna: Rozwinę temat - to miasto pomimo średniej wielkości jest umiejscowione pośrodku niczego i ma imho bardzo prowincjonalny charakter. Wiadomością dnia jest przedstawienie teatralne w szkole podstawowej albo stłuczka pod marketem. Dlatego drugorzędny dziennikarzyna jak załapał taki "eksluziw", to aż strzela w spodnie, bo sensacja, tragedia, w końcu się o czymś mówi w skali kraju. Nie oczekuj w tej sytuacji profesjonalizmu albo etyki, bo raz, że gościowi taka sytuacja nie
  • Odpowiedz
@biuna z jednej ręki nie posadzalbym koszalininfo za wielkie dziennikarstwo, prowizorka, młody ziomek, brak doświadczenia, emocje. A po drugie strażak nie jest rzecznikiem i powinien siedzieć cicho. Nikt w tym wygwizdowie nie miał doczynienia z taką tragedia i zachowali się najgorzej jak mogli.
  • Odpowiedz
@Yog-Sothoth: Wiem, ja wiem, że dla nich to "wielkie wydarzenie". Ale wiem też, z własnego doswiadczenia, że da się - z wielkim trudem, zachować profesjonalnie albo się chociaż o to otrzeć, w przypadku niespodziewanej smierci i koniecznosci nieinformowania innych o tym.

• Odpowiedz
@biuna: podczas takiej tragedii z ludzi wyszło co najgorsze. Zwykła ciekawość i obojętność na cierpienie innych. Widząc filmik doslownie łamało mi się serce jak myślałem co musza czuć Ci ludzie.
  • Odpowiedz