Wpis z mikrobloga

Takie pytanie o to jak zmniejszyć wysokość otworu na drzwi. Mam teraz wszystkie otwory na około 215 cm wysokie (na podłodze już kafle albo panele). Ekipa ze sklepu gdzie zamawiam drzwi wewnętrzne przyjechała na pomiar i stwierdziła, że muszę te otwory trochę zmniejszyć. Otwory drzwiowe od góry są zrobione przy pomocy nadproża Leier Strong z tego co widzę w projekcie. Jakieś pomysły jak to zmniejszyć do tych wymaganych 206 cm?
#budujzwykopem
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gryllen możesz przykleić na klej gazobeton a dla pewności jeszcze kołki rozporowe dać. U mnie wyszło tak jak
@Andi128 od maja jak się wprowadziłem nikt nie zauważył. Dodatkowy plus takiego rozwiązania - w łazience jak woda się rozleje ościeżnica nie będzie narażona na wilgoć
  • Odpowiedz
  • 0
@Gryllen mam podobny problem właściwie tylko ja mam 209 cm. Jako, że opaski będę robił samemu to po prostu zrobię wyższa opaske i będzie gitara.

W Twoim przypadku to trochę lipa bo pewnie masz już pomalowane i doklejanie suporexu, szpachlowanie, malowanie to sporo roboty.

Ościeżnica pewnie regulowana więc z opaska też się nie poszaleje...
  • Odpowiedz
@leesiuu czemu uważasz że wisi? Jak poprwilem po wykfalifikowanych monterach to już jest dobrze. Zobacz zdjęcie po profesjonalnie zrobionym montażu za 700pln netto. Oczywiście poszła reklamacja usługi za która ostatecznie nie placilem. Ale osoba która nie jest techniczna uwierzylaby tłumaczenie monterow ze to tynkarz wszystko obsadzi. Ps. Tak nad drzwiami jest przykrecona kantowka na kolek fi 6 lub 8 nie pamiętam juz a na dole skrawki cegły.
szymciak - @leesiuu czemu uważasz że wisi? Jak poprwilem po wykfalifikowanych montera...

źródło: comment_aSNlu4IOvTGjghYszFHG6D9biz3c34u6.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@leesiuu aaa, nie cytowales myślałem że chodzi o ostatni wpis. Niestety tak jest posadzki za nisko o tyle zostaly wylane. Do ościeżnicy od wewnątrz i do muru jest przykrecony profil który wszystko podtrzymuje. Nie miałem innego pomyslu jak to innaczej ogarnąć. Od kwietnia nic się nie dzieje.
  • Odpowiedz