Aktywne Wpisy
mateo2111 +407
Strasznie mnie denerwuje to jak polacy reaguja na takie afery, we francji by juz pol kraju r-------i protestami, a w polsce zaraz afera bedzie zamieciona pod dywan.
#kpo
#kpo
misiopysio +17
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, czemu czepiamy dotacji na jacht? Poczyniłem zgrubne, poranne wyliczenia w innym komentarzu i wychodzi mi, że to świetny pomysł dla budżetu.
Kupujesz jacht, Vatu z dotacji nie można odliczyć więc z automatu do budżetu z 500k dotacji wraca 115k, ktoś go dla Ciebie wyprodukował i płacąc tylko dochodowy od 400k, wpłaca do budżetu 75k. W pierwszym roku od wypłacenia dotacji 500k, 200k wróciło do budżetu.
Zatrudniasz sternika za powiedzmy
Kupujesz jacht, Vatu z dotacji nie można odliczyć więc z automatu do budżetu z 500k dotacji wraca 115k, ktoś go dla Ciebie wyprodukował i płacąc tylko dochodowy od 400k, wpłaca do budżetu 75k. W pierwszym roku od wypłacenia dotacji 500k, 200k wróciło do budżetu.
Zatrudniasz sternika za powiedzmy

#astronomia #nauka #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu
źródło: comment_mFhNVMjWg2qlmDpCpOzY4gn57kxowdk8.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Klara_Polzl: @CorArin: @sosn:
5mln km w skali kosmosu to mało, ale względnie może być dużą wartością. Powoduje to, że względem lata zimą słońce jest bliżej o jakieś 3,3%, co przekłada się na tarczę słoneczną większą już o jakieś 6,7%, co jest niebagatelną wartością, tym bardziej, że przekłada się to bezpośrednio na ilość
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Niby #gruparatowaniapoziomu a obrazek z losyziemi.pl :).
A za także pisane łącznie to ci się ban należy. #grammarnazi
@Barto_:
Bo pory zależą głównie nie od odległości od słońca tylko od nachylenia osi obrotu ziemi względem słońca - co z kolei wpływa na oświetlenie ziemii.
źródło: comment_LLqoI4kNGj2VeJqjNE5n4BbbzIKsgyg1.jpg
Pobierzźródło: comment_gvWrjYDoqDoJdjbTZTlNevCiT7H7asiJ.jpg
Pobierz