Aktywne Wpisy

kutang__pan +30
źródło: Gl0yO6-XUAAMhsl
Pobierz
TopowyJanusz +44
Dzień Dobry! Czas wstawać i zasuwać do #kolchoz na papieroska i obowiązkowo podpisać listę przy tej okazji co by sief mógł mi odjąć minutki za moje przerwy ( ͡€ ͜ʖ ͡€).
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #p-------y
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #p-------y
źródło: temp_file3951259741639240543
Pobierz

to ludzkość ma zdaję się jakieś 2 tysiące lat aby coś wymyślić.. czyli musimy szukać nowego miejsca na dzien dzisiejszy z pedkością 0,5 km/h
są na to szanse..?
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #astronomia #fizykakwantowa #kosmos
#fizyka
@kapitan_kielon:
Ale to nic nie wyjaśnia!
Bo po podzieleniu tych dwóch rzeczy nie wychodzi 2k lat, tylko 2k lat/ly
Panowie już tłumaczę z różowopaskowego na nasze:
t(1), t(2)
Oczywiście że lata świetlne to nie jednostka czasu tylko dystansu. Umownie to faktycznie stosowane jest jako jednostka czasu to absurdalnie dużych odległości.
Ale jakbym Ci powiedział że do najbliższej galaktyki mamy 5,966... *10^19km to trochę ciężko to porównać do czegoś dlatego przyjęto że podajemy to w latach w których podróżując z prędkością światła ten dystans
@balbezaur:
Na odwrót. Masz w s/m.
@balbezaur:
Mnie tego tłumaczyć nie musisz.
Chodzi o maksymalne 100 procent pewności że znajdzie się jakąś nową lokalizację w możliwie najbezpieczniejszym miejscu ALE przy dzisiejszych założeniach, aby wybrać dobrą strategię i nie wycofywać się z niej
Podam #logika założeń na przykładzie prostym osoby która szuka pracy bo do wczesniejszej dojeźdza
Ale też nie wiem co stoi na przeszkodzie żeby rozwiązaniem dojazdów do pracy było:
-naprawa samochod
-wymiana samochodu
-przeprowadzka np 999km gdzie podejmiemy pracę w budynku obok i będziemy chodzić na piechotę
-podjąć pracę w domu. I wtedy mamy
fatum polega na pokonaniu w ograniczonych warunakach owego dystansu..
znając życie takie misje będą startować jak pierwsza się zakończy powodzeniem lub klęską bo chodzi o wyciągnięcie wniosków oraz zyskanie pewności że następny raz się
@nutka-instrumentalnews:
Ale na 100% słońce umrze, więc po co zastawać?