Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Za tydzień już odbiór pojazdu więc zadecydujcie jakie blachy mają znaleźć się na pojeździe lub podajcie swoje pomysły
B0 (5 znaków max)
#motoryzacja #zycietruckera
B0 (5 znaków max)
#motoryzacja #zycietruckera
źródło: -xJ86QxC
PobierzBlachy
- B0 KNAGA 73.2% (41)
- B2 XDDDD 26.8% (15)

Służy on do patchowania instalki ibm lotus notes na ubuntu, próbuję to zaadaptować do debiana, ale ani rusz. Brakuje pakietów, na ubunciaku działa to poprawnie, natomiast próba uruchomienia tego na debianie kończy się błędem. Próbowałem edytować ten skrypt, zmieniając urle na te do repozytorium debiana ale na nic to.
Da się jakoś oszukać, tak aby wykorzystać pakiety ubuntu na debianie?
#linux #ubuntu #debian #informatyka
Całe to co jest niżej to:
dpkg -X $1 "$tmpinstalldirectory"/deb
Próbuję zainstalować drugą część - pakiet sametime lotus, używając drugiego skryptu. Instalacja uruchamia się, niemniej jednak, dostaję błąd: "alsa-base nie jest zainstalowany.", natomiast po wpisaniu:
"sudo apt install alsa-base" otrzymuję zwrot: "alsa-base is already the newest version (1.0.27+1)" Dlaczego tak jest?
Zazwyczaj oznacza to, że pakietu brakuje, został zastąpiony przez inny
pakiet lub nie jest dostępny przy pomocy obecnie ustawionych źródeł.
"
@pepepanpatryk: Nie wiem bo nie mam dostępu do źródeł. Wszystkiego domyślam się tylko na podstawie tego co mi piszesz. Może w zależnośiach być konkretna wersja alsy dla przykładu
Chce zainstalować pakiet IBM Lotus Notes, wraz z dodatkiem IBM Sametime.
Posiadam dwa skrypty
- 1. instalacja głównego programu IBM Lotus
@pepepanpatryk: Przepakować i tak, te skrypty to właśnie robią.
Chciałem ci pewną myśl dać po prostu: Jeżeli, nie jesteś w stanie spełnić jakiejś zależności pakietu to zamiast robić syf w systemie robiąc wszystko, żeby tą zależność zainstalować, czasami o wiele lepiej, szybciej, prościej, bardziej bezproblemowo jest podmienić zależność wewnątrz pakietu ponieważ czasami jest tak,