Aktywne Wpisy

PancakeV +1
Jaki jest wasz główny cel pracy?
Miałem ostatnio dyskusję że współpracownikami i oni mówili że nie pracują tylko dla pieniędzy, “pieniądze to nie wszystko”.
Jestem młodszy od nich o kilka(naście) lat a nasze poglądy tak się różniły. Oni nie mają wiary w swoją pracę, ja nie powinienem wymagać, “pieniądze nie są najważniejsze”
Lubie ich ale z mojej perspektywy praca to 100% kasa.
Czy na prawdę czlowiek może sie spełniac w pracy czymś
Miałem ostatnio dyskusję że współpracownikami i oni mówili że nie pracują tylko dla pieniędzy, “pieniądze to nie wszystko”.
Jestem młodszy od nich o kilka(naście) lat a nasze poglądy tak się różniły. Oni nie mają wiary w swoją pracę, ja nie powinienem wymagać, “pieniądze nie są najważniejsze”
Lubie ich ale z mojej perspektywy praca to 100% kasa.
Czy na prawdę czlowiek może sie spełniac w pracy czymś

yaso +55
Taki oto tort dałem radę zrobić sam, własnymi rękoma :)
Biszkopt, chrupka czekoladowo-orzechowa (nutella, orzeszki ziemne, chocapic), galaretka brzoskwiniowa a kawalkami owoców, bita smietana z mascarpone. A na wierzch drip z czekolady gorzkiej i deserowej.
Zdjęcie wnętrza w komentarzu.
#chwalesie #gotujzwykopem #pieczzwykopem #cukiernictwo #wypiek #tort
Biszkopt, chrupka czekoladowo-orzechowa (nutella, orzeszki ziemne, chocapic), galaretka brzoskwiniowa a kawalkami owoców, bita smietana z mascarpone. A na wierzch drip z czekolady gorzkiej i deserowej.
Zdjęcie wnętrza w komentarzu.
#chwalesie #gotujzwykopem #pieczzwykopem #cukiernictwo #wypiek #tort

Służy on do patchowania instalki ibm lotus notes na ubuntu, próbuję to zaadaptować do debiana, ale ani rusz. Brakuje pakietów, na ubunciaku działa to poprawnie, natomiast próba uruchomienia tego na debianie kończy się błędem. Próbowałem edytować ten skrypt, zmieniając urle na te do repozytorium debiana ale na nic to.
Da się jakoś oszukać, tak aby wykorzystać pakiety ubuntu na debianie?
#linux #ubuntu #debian #informatyka
$ cat /etc/debian_version@xbonio: Nom teraz to żeś dowalił xD
@pepepanpatryk: Jakie repo ty podmieniasz jak tam nie żadnego repo. Jest tylko bezpośredni link do pakietu. Pytanie numer dwa - jaki debian? W tym momencie samego
dpkg -X $1 "$tmp_install_directory"/debdpkg -e $1 "$tmp_install_directory"/deb/DEBIAN
sed -i 's/ gdb,//g' "$tmp_install_directory"/deb/DEBIAN/control
sed -i 's/libcupsys2/libcups2/g' "$tmp_install_directory"/deb/DEBIAN/control
sed -i 's/ libgnome-desktop-2 | libgnome-desktop-2-7 | libgnome-desktop-2-11 | libgnome-desktop-2-17 | libgnome-desktop-3-2,//g' "$tmp_install_directory"/deb/DEBIAN/control
sed -i 's/ libxp6,//g' "$tmp_install_directory"/deb/DEBIAN/control
sed -i 's/libpng12-0/libpng16-16/g' "$tmp_install_directory"/deb/DEBIAN/control
Pytanie po co to robi i czy w debianie trzeba to robić?
@pepepanpatryk: Ok, widzę że resztę info zamieściłeś wyżej. Wklej tutaj co dokładnie wypisuje ci apt po tym:
sudo apt install gdebi libjpeg62 libgconf2-4 libatk-adaptor:i386 libgail-common:i386 libbonobo2-0 libbonoboui2-0 libgnomeui-0 libgnome-desktop-* gnome-themes-extra:i386 gtk2-engines-pixbuf:i386 ibus-gtk:i386 libcanberra-gtk-module:i386
Jak nie chce ci
@Kryspin013: Masz rację, ściągąlem i była paczka w katalogi :) Aktualny log: https://termbin.com/gf1c
@Kryspin013: o to jest zajebiście dobre a nie znałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kryspin013: https://termbin.com/m07x
libgnomedesktop jest zainstalowany bo zmieniłem w sources.list dystrybujcę na jessy i wtedy udało się pobrać.
Najlepiej sobie klepnąć alias w .bash_aliases:
alias tb='nc termbin.com 9999'
@pepepanpatryk: Btw sprawdzałeś to:
https://www.aldeid.com/wiki/IBM-lotus-notes-9.0.1-debian-7.5-64-bit-wheezy
?
Masz tam info na dole o debianie 9
@pepepanpatryk: Wait, rozwalisz sobie system. Z jakiej wersji na jaką zmieniłeś? Nie możesz zmieniać repo jeśli nie wiesz co robisz lub nie robisz pełnego upgrade systemu.
Ogólnie to wieczorem ci odpisze, bo teraz czasu za bardzo nie mam.