Wpis z mikrobloga

@Brzytwa_Ockhama: widziałem nagrania i zachowanie policji było "normalne" w takiej sytuacji. Jak mają się zachowywać kiedy są atakowani? Na marszach 11 listopada na których byłem, czy meczach było podobnie. No chyba, że czegoś nie widziałem to chętnie zobaczę.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@musztym:

widziałem nagrania i zachowanie policji było "normalne" w takiej sytuacji.

Chyba nie oglądaliśmy tych samych nagrań. Masakry ludzi bez broni, pałowanie na jakie nigdy by sobie nie pozwolili gdyby to byli imigranci, krew na ulicach, c'mon
  • Odpowiedz
Choćby o brutalności policji i o niektrolowanej fali imigrantów?

@Brzytwa_Ockhama: Policja używa siły wobec agresywnych protestujących, nie wobec spokojnych demonstrantów. Jeśli palisz samochody, niszczysz mienie prywatne czy rzucasz w policję kamieniami, to tracisz ochronę demokratycznego prawa do pokojowych demonstracji. To nie jest łamanie konstytucji ani prawa przez rząd, więc nie podlega pod debatę w UE.

I dlaczego akurat teraz miałaby nagle być jakaś debata na temat "fali imigrantów"?
  • Odpowiedz
@musztym:

widziałem nagrania i zachowanie policji było "normalne" w takiej sytuacji. Jak mają się zachowywać kiedy są atakowani? Na marszach 11 listopada na których byłem, czy meczach było podobnie. No chyba, że czegoś nie widziałem to chętnie zobaczę.

Przedłużające się zamieszki na ulicach, gdy policja rzuca w tłum granaty hukowe, oraz gaz łzawiący, to nie to samo co jednodniowy marsz.

Gdy na ulice przeciwko protestującym obywatelom wyjeżdżają wozy opancerzone, a
  • Odpowiedz
Choćby o brutalności policji i o niektrolowanej fali imigrantów?

@Brzytwa_Ockhama: To protesty powstały na skutek imigrantów i brutalności policji? xD
Powstały one jako konsekwencja podwyżki cen paliw i przekazanie tej podwyżki nie jak deklarowali początkowo na ochronę środowiska czy cele społeczne ale do kieszeni polityków, elo.
  • Odpowiedz
Policja używa siły wobec agresywnych protestujących, nie wobec spokojnych demonstrantów. Jeśli palisz samochody, niszczysz mienie prywatne czy rzucasz w policję kamieniami, to tracisz ochronę demokratycznego prawa do pokojowych demonstracji

@rzep: pisze gość popierający antifę która robi dokładnie to samo xD
  • Odpowiedz
Choćby o brutalności policji

@Brzytwa_Ockhama: To w dużej mierze jest poza prawem wspólnotowym.

A i umówmy się, Policja w normalnym kraju (i nie, Polska pod tym względem nie jest normalna, że bandzior ma większe prawa od Policjanta) nie może się bac użycia pałki.
  • Odpowiedz
@hehenuanek: Zachodnia policja zresztą jest znacznie bardziej brutalna od polskiej co wcale nie jest dziwne patrząc na to, że w Polsce przez naleciałości komuny policja jest wrogiem a same demonstracje były spokojne nawet za strajków Solidarności, gdy na zachodzie w okresie zimnej wojny mieli normalnych terrorystów i bojówki wewnątrz kraju.
  • Odpowiedz
bandzior ma większe prawa od Policjanta) nie może się bac użycia pałki.

@hehenuanek: JEŻELI
protestujących nazywasz bandziorami
a metody kopania i n-----------a grupowego ludzi nazywasz "użyciem pałki" to spoko
ZOMO robiło dokładnie TO SAMO
rozumiem że popierasz ZOMO?
  • Odpowiedz