Wpis z mikrobloga

@moon_bluebird oczywiście, ze ci którzy wpadli wcześniej mają gorzej :) Imo lepiej się bawić i korzystać z życia w młodym wieku a nie siedzieć z dziećmi. Wolę chodzić na domówki, planować wyjazdy z koleżankami, chodzić do kina z kolegami. I tak powoli towarzystwo się wykrusza (27lvl). Dlatego mam zamiar do 30 poczekać. Potem już i tak nie będzie zbytnio z kim wychodzić, bo każdy będzie mial rodzinę. Skończą się spotkania imprezy,
  • Odpowiedz
oczywiście :D

@cinematics: No właśnie. Dlatego właśnie wiem, że albo jesteś przygłupi, albo trollujesz. W obu przypadkach szkoda na ciebie czasu, którego już więcej nie zmarnuję.

ło kurde, jaka agresja :D Beka z ludzi którzy zaczynają być nerwowi jak ktoś pokaże, że ma inny styl życia w którym się spełnia
  • Odpowiedz
@FrauWolf: nie mam dzieci i pewnie nie będę miał, ale nie kumam co jest niby złego w ich posiadaniu, tym bardziej jak ktoś piszę że to dużo pieniędzy albo że woli podróżować, zarabiać pieniądze można w każdym wieku, podróżować tym bardziej i posiadanie dziecka tego nie wyklucza przecież, a czas na rodzenie i wychowywanie dzieci to jednak jest trochę ograniczony, jakoś nie widziałbym siebie wstającego do płaczącego dziecka mając 50
  • Odpowiedz
@cinematics: Skoro Twoi rodzicie budowali dom, to nie mieliście źle. Przynajmniej tak gdybam.

Kup mieszkanie... To jest fajne sformułowanie xD
Masz na myśli 90% społeczeństwa z kredytami? Kiedy oni je kupią? Za 30 lat, jak spłacą kredyt i będą bezpłodni xD
Jak chcesz się rozwijać? Kursy, czy co, bo nie rozumiem?
  • Odpowiedz
@idiot: przepraszam ale jak się zwracasz do mnie to bez tego patrymonialnego tonu w wypowiedzi, chłopczyku.

A to kobieta odbija z własnego powodu czy bo społeczeństwo tak sobie ubzduralo że ona musi mieć dziecko?
Jest mnóstwo rzeczy w naszym społeczeństwie które uważany za naturalne a nimi nie są, jak wychowywanie dzieci tylko przez jednego "ojca" masz plemienia pierwotne gdzie każdy facet co zaruchal w okresie ciąży kobiety jest ojcem.
Więc
  • Odpowiedz