Aktywne Wpisy
heksengerg +200
PeterWeiss +648
#ciekawostki #medycyna #neurobiologia #silownia
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
Ćwiczysz mięśnie, budujesz... neurony: nowe odkrycie z MIT
Naukowcy z MIT właśnie odkryli coś fascynującego - nasze mięśnie podczas ćwiczeń wydzielają specjalne substancje (miokiny), które sprawiają, że neurony rosną czterokrotnie szybciej niż zwykle. Co ciekawe, samo fizyczne rozciąganie i ściskanie neuronów przynosi podobne rezultaty. To naprawdę interesujące odkrycie, szczególnie że nikt wcześniej nie zwrócił uwagi na mechaniczny aspekt tego procesu.
W
#heheszki #truestory
Komentarz usunięty przez moderatora
@cinematics: No właśnie. Dlatego właśnie wiem, że albo jesteś przygłupi, albo trollujesz. W obu przypadkach szkoda na ciebie czasu, którego już więcej nie zmarnuję.
Komentarz usunięty przez autora
To że ktoś w młodym wieku założył rodzinę to nawet chwalę, ale większość osób które znam to patologia, wpadki etc.
@Lamowaty: No, a co w tym dziwnego skoro w takim środowisku się obracasz? Ja np. nie mam takich znajomych
Kup mieszkanie... To jest fajne sformułowanie xD
Masz na myśli 90% społeczeństwa z kredytami? Kiedy oni je kupią? Za 30 lat, jak spłacą kredyt i będą bezpłodni xD
Jak chcesz się rozwijać? Kursy, czy co, bo nie rozumiem?
A to kobieta odbija z własnego powodu czy bo społeczeństwo tak sobie ubzduralo że ona musi mieć dziecko?
Jest mnóstwo rzeczy w naszym społeczeństwie które uważany za naturalne a nimi nie są, jak wychowywanie dzieci tylko przez jednego "ojca" masz plemienia pierwotne gdzie każdy facet co zaruchal w okresie ciąży kobiety jest ojcem.
Więc