Wpis z mikrobloga

W korpo nastąpiła zmiana na win 10. W związku z tym, #!$%@?ło mi się parę rzeczy, więc piszę do kumpla z IT. Ten daje mi link na helpdesk chat. Coś jak gadka z botem googla, SI. No więc to SI nie pomogło, zatem przekerowało rozmowę do człowieka. Połączył się Polak, bo podał imię. Więc piszę do niego po polsku. On mi na to, że tu mam tylko po angielsku pisać. Pytam się czemu. Bo SI się uczy i głupio tak jej w obwodach mieszać polskim. W mojej głowie narodził się niecny plan, który od jutra wprowadzam w życie ( ͡ ͜ʖ ͡)

#korposwiat #korpo #pracbaza #praca
  • 31
@julianna_cebulanna: W czasie kiedy pracowałem w korpo był na wszystkie dziesiątki tysięcy pracowników jednocześnie puszczany jakiś Duży Update (DU). Wiązał się ze zmianą struktur organizacyjnych.

Detale nieistotne. DU oczywiście się posypał, bo miałem dosyć niestandardowy setup, toteż piszę do supportu polskiego... polski mnie odsyła do globalnego (Indie). Po kilku telefonach i parunastu godzinach Indianin mi piszę abym pisał do polskiego, bo problem jest lokalny. Polski ponownie do Indii... (°
@temokkor pisałam cześć na początku rozmowy, potem: bo wiesz, mam taki problem, że... I tu litania, że ekspres do kawy nie działa, że outlook za wolno chodzi, że pada deszcz. Potem SI zaczęła zadawać pytania, bo taki jest algorytm, no to dawałam, że żadna odpowiedź nie pasuje, to ona wtedy pisze, że łączy z człowiekiem i wtedy zamykałam stronę. Ale w IT widzą te logi i rozmowy i się #!$%@? I kazali