Wpis z mikrobloga

@cadcadcad: i5 6500 na 4.5GHz, CPU 100%, GPU koło 80% (Gigabyte 1060 6GB, takty +110/+1140MHz), 1080p na ultra i nie widziałem ani jednego spadku poniżej 60FPSów.
  • Odpowiedz
@freefloyd: mam najnowsze sterowniki zainstalowane przez Geforce Experience, dodatkowo jeszcze robiłem full reinstall sterowników za pomocą DDU żeby mieć pewność że wszystko z nimi gra. Inne sterowniki na moim PC również są najnowsze (driver booster)
  • Odpowiedz
@Obi343: Trzeba bardzo kombinować żeby to podkręcić ? Stabilnie pracuje ten proc na takich taktach ?
Znalazłem jakiś artykuł z końcówki 2015. Nic od tamtej pory intel nie nawymyslal zeby nie dalo sie krecic xD ?

Mam plyte b150m, ale jak moge go podkrecic to bym wymienil :>
  • Odpowiedz
  • 1
@Krmtzzz kombinowania nie ma, poza wgranie BIOSa. Wiem, że po wgraniu którejś wersji blokuje się downgrade, nie wiem czy idzie to obejść. Jest kilka ustępstw - stałe napięcie, nie działają profile oszczędzania energii, turbo i odczyt temperatury. Trzeba się też liczyć z nieco wyższymi temperaturami, przez sztywne napięcie właśnie. Poza tym wszystko stabilne, tak jak ustawiłem 1.5 roku temu, tak stabilnie chodzi po dziś dzień na 4.5GHz.
  • Odpowiedz
@Obi343: Ok dzięki wielkie. Takie ograniczenia to dla mnie nie problem. Zamontuje leosze chłodzenie a pobór mocy to też nie problem.

Czyli kupić nową płytę, bo na używce może już nie być możliwości powrotu ?
  • Odpowiedz
@Krmtzzz: Nie mam stuprocentowej pewności czy tego nie załatali, tak więc na podstawie mojej wypowiedzi jedyne co to mogę potwierdzić że u mnie chodzi, ale czy tak będzie w Twoim przypadku - nie mam pojęcia.
  • Odpowiedz
@cadcadcad: Ram oczywiście w dual channel?
Może przestawiło ci się skalowanie w ustawieniach powyżej 100%? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak nie to spróbowałbym dać wszystko na stock, ewentualnie weź nagraj filmik z gry z odpalonym OSD i poka ustawienia z gry.
  • Odpowiedz