Wpis z mikrobloga

Dzisiaj nauczyłem się pływać. Co prawda tylko na plecach, ale przepłynąłem 16 razy cały basen. Jestem z siebie dumny.

Odkąd realizuję moja listę rzeczy odkładanych na później, mam wiele powodów do dumy. No i kupiłem drążek do podciągania. Jutro więc będzie wiercenie dziur w ścianie tylko coś musze zrobić z kanapą. Trochę szkoda wyrzucić, ale nie mam co z nią zrobić. Jutro w sumie umówiłem się do kina, wiec pewnie nie tknę tematu z drążkiem, aż do następnego weekendu.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Mikel945: Jak płynę Kraulem to po takim dystansie łapie mnie skurcz, a przy żabce tracę koordynację po 5 metrach. Jednak na plecach płynę jak mały statek. Nauczyłem się 2 stylów. Oba się uzupełniają, bo aktywują inne partie mięśni, a do tego mają odmienne zalety. Basen ma 25 m, a jestem w stanie już teraz przepłynąć za jednym zamachem nawet jego 3 długości. Chcę się nauczyć poprawienie kraulem, ale mam jeszcze
  • Odpowiedz
@orkako

No i kupiłem drążek do podciągania. Jutro więc będzie wiercenie dziur w ścianie tylko coś musze zrobić z kanapą.

Czemu nie rozporowy?
  • Odpowiedz
@orkako: ja drążek mam nad witryną. A witryna stoi teraz na... gumowych przykręcanych kóleczkach :D jak chcę poćwiczyć, to wysuwam mebel. Działa od 3 lat bez provblemów. Piszę, bo to dość nieoczywiste wyjście

PS
Powodzenia z wierceniem, bo ja w komunistycznym bloku natrafiłem na szynę lub dwuteownik, wiercilem 8 otworów przez dwa dni- łącznie jakieś 10 godzin. Bo w 6 otworach po betonie-stali-betonie znów trafiałem na stal xd Znam technikę
  • Odpowiedz
@orkako: ile Ci to zajelo czasu? Ja sie ucze od poczatku grudnia z trenerką, po kilka godzin tygodniowo na basenie, dopiero wczoraj udalo sie z deska przeplynac na brzuchu cala dlugosc. Myslalem, ze padne.
  • Odpowiedz
  • 0
@K_R_S Zabytkowa futryna nie pozwala na rozporowy.
@mk321: Myślałem o wysuwaniu kanapy, ale za mało miejsca aby ja wysuwać. Zresztą i tak z niej nie korzystam. Mogę ją sprzedać, ale ma kawałek rozpruty, wiec będę musiał kupić jakąś dratwę i specjalna igłę aby przebić się przez skurzane obicie. Tak wiec jak zwykle zawsze prosta rzecz się komplikuje jak w tej scenie ponizej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Powodzenia z wierceniem,
orkako - @KRS  Zabytkowa futryna nie pozwala na rozporowy. 
@mk321:  Myślałem o wysuw...
  • Odpowiedz
@orkako no i super ja też dopiero mając 20 lat nauczyłem się pływać i to też kalecząc na plecach a po 2 latach jezioro opływałem to super start bo daje ci pewność siebie w wodzie
  • Odpowiedz