Wpis z mikrobloga

Miruny, jestem sezonowcem-domatorem, proszę nie hejtować. Kupiłem sobie kilka miesięcy temu zestaw sztangielek 2x 20kg i tak sobie myślę że mógłbym wykorzystać te ciężary do robienia pleców, więc chcę dokupić gryf. Jest coś, na co powinienem zwrócić uwagę przy zakupie? Tyle co wyczytałem, to żeby jako pierwszy kupić prosty i później ewentualnie dokupić łamany, no i żeby na długość pasował do ławeczki (której jeszcze nie mam, ale będę to miał na uwadze, 180cm+ ponoć jest ok). Coś jeszcze? Ile kosztuje dobry gryf? Nie chcę przepłacać za jakieś marki czy inne gówno, ma być mocny i się sprawdzić w swojej roli.

#cwiczeniabezsilowni #cwiczenia #trening #silownia #treningdomatora
  • 6
@wykopowy_brukselek: O i to już coś, to na średnicę też zwrócę uwagę. W sumie nie pomyślałem, że mogą być różne. Moje ciężary ze sztangielek nawet nie wejdą na olimpijski, mają 35, więc zostaje ten cieńszy. Ile te cieńsze mogą dźwignąć? Nie złamie się przy 100 kg? O ile w ogóle dojdę do takiej formy z moim sezonowstwem.

No tak myślałem żeby wykorzystać te ciężary co mam, większość i tak leży i
@wykopowy_brukselek: No generalnie przydałby się drugi taki zestaw 2x 20kg i jeszcze dodatkowe ze 40kg, wtedy miałbym luz na zapas, ale szkoda mi kasy tak wydawać jak mam chwilowy zapał a za miesiąc kto wie czy dalej będę ciskać. ¯\_(ツ)_/¯ Temu na początku zaznaczyłem, że jestem sezonowiec. Ale kto wie, może będę, na razie dość regularnie ogarniam.