@Morf: Czyli fundujemy żarcie w Afryce. Dzięki temu będzie ich mogło do Europy przyjechać jeszcze więcej za jakiś czas. Genialne. Omamić ludzi tak żeby sami wpłacali środki na własną zgubę. I się z tego cieszyli że pomagają.
Czyli fundujemy żarcie w Afryce. Dzięki temu będzie ich mogło do Europy przyjechać jeszcze więcej za jakiś czas.
@DonRzoncy: Tak, tak właśnie działa imigracja, jak ktoś może ugotować zupę zużywając mniejszą ilość drewna to następnego dnia wsiada na ponton do Europy.
Serio nie widzisz związku, czy nie chcesz go widzieć?
@DonRzoncy: Liczę że mi wytłumaczysz jak to się dzieje, że jak komuś w Rwandzie wygodniej się gotuje obiad to to sprawia że "za jakiś czas" do Europy "przyjedzie jeszcze więcej osób".
Bo od zawsze działało to na odwrót, im większa bieda i trudniejsze warunki życia (bo np. wykarczowano lasy na opał) tym wyższy przyrost naturalny i więcej osób z tego miejsca
Bo od zawsze działało to na odwrót, im większa bieda i trudniejsze warunki życia (bo np. wykarczowano lasy na opał) tym wyższy przyrost naturalny i więcej osób z tego miejsca s-------a.
@Morf: Już Ci tłumaczę, masz błąd w założeniu, że im większa bieda i trudniejsze warunki tym wyższy przyrost naturalny.
Gdyby to była prawda to największy przyrost naturalny byłby w okresie głodu na Ukrainie i Armenii. I w ogóle czym mniej pożywienia w
Nie o wygodę tu chodzi, a o sam fakt dofinansowywania Afryki. Miliardy na to poszły od wielu krajów i nadal mało, nadal mają taką samą sytuację życiową jak kiedyś. Myślisz że jak będą mieć łatwiej dostępne żarcie to dzietność się zmniejszy, czy przestaną
Nie o wygodę tu chodzi, a o sam fakt dofinansowywania Afryki. Miliardy na to poszły od wielu krajów i nadal mało, nadal mają taką samą sytuację życiową jak kiedyś. Myślisz że jak będą mieć łatwiej dostępne żarcie to dzietność się zmniejszy,
rozumiem, że te piniążki zakopują w dołku w ziemi potem bo to matce naturze rekompensują ten ślad węglowy?
@Catmmando: Tak samo jak nakładanie nowych podatków na walkę ze śladem węglowym. Pamiętam jak chodziłem do szkoły to straszyli dziurą ozonową, teraz straszą śladem węglowym. Jeszcze nikt logicznie nie wytłumaczył jak nowe podatki mają zmniejszyć ślad węglowy.
>Bo od zawsze działało to na odwrót, im większa bieda i trudniejsze warunki życia (bo np. wykarczowano lasy na opał) tym wyższy przyrost naturalny i więcej osób z tego miejsca s-------a.
@Morf: Już Ci tłumaczę, masz błąd w założeniu, że im większa bieda i trudniejsze warunki tym wyższy
@Catmmando: @juzwos
Co ma do tego ślad węglowy? Ktoś wie?
@DonRzoncy: Tak, tak właśnie działa imigracja, jak ktoś może ugotować zupę zużywając mniejszą ilość drewna to następnego dnia wsiada na ponton do Europy.
Najpierw krzyczcie "a reszta świata?" A jak masz "resztę świata" to nie rozumiecie o co chodzi? xD
@PiotrFr: Kto tak krzyczy, ja? Bo do mnie piszesz.
@DonRzoncy: Liczę że mi wytłumaczysz jak to się dzieje, że jak komuś w Rwandzie wygodniej się gotuje obiad to to sprawia że "za jakiś czas" do Europy "przyjedzie jeszcze więcej osób".
Bo od zawsze działało to na odwrót, im większa bieda i trudniejsze warunki życia (bo np. wykarczowano lasy na opał) tym wyższy przyrost naturalny i więcej osób z tego miejsca
@Morf: Już Ci tłumaczę, masz błąd w założeniu, że im większa bieda i trudniejsze warunki tym wyższy przyrost naturalny.
Gdyby to była prawda to największy przyrost naturalny byłby w okresie głodu na Ukrainie i Armenii.
I w ogóle czym mniej pożywienia w
A czego nie rozumiesz w
Nie o wygodę tu chodzi, a o sam fakt dofinansowywania Afryki. Miliardy na to poszły od wielu krajów i nadal mało, nadal mają taką samą sytuację życiową jak kiedyś. Myślisz że jak będą mieć łatwiej dostępne żarcie to dzietność się zmniejszy, czy przestaną
@PiotrFr: Nie rozumiem bo to nie ja krzyczę. Odpowiadasz cały czas na swoją projekcję mojej osoby, urojenia.
Pierwsze słowa i już błąd. Nie poprawi się, dziesiątki lat ślemy tam pieniądze i jest jak jest.
To może niech te pieniądze idą na kondony i edukację ekonomiczną (lub w ogóle) a nie
@Catmmando: Tak samo jak nakładanie nowych podatków na walkę ze śladem węglowym. Pamiętam jak chodziłem do szkoły to straszyli dziurą ozonową, teraz straszą śladem węglowym. Jeszcze nikt logicznie nie wytłumaczył jak nowe podatki mają zmniejszyć ślad węglowy.