Aktywne Wpisy
Vamyss +181
To co widzicie u góry to Carbonara w jednej z lepszych knajp we Włoszech, w Pizie, bardzo blisko krzywiej wieży.
Prawie 200g makaronu, porcja nie do przejedzenia, zrobiona z przepysznych składników, kosztuje 7,5 euro czyli około 24 złote. Cena z tego roku z czerwca.
To co widzie na dole to Carbonara w Polsce - cena 80 ZŁOTYCH!
#jedzenie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #januszebiznesu #polska
Prawie 200g makaronu, porcja nie do przejedzenia, zrobiona z przepysznych składników, kosztuje 7,5 euro czyli około 24 złote. Cena z tego roku z czerwca.
To co widzie na dole to Carbonara w Polsce - cena 80 ZŁOTYCH!
#jedzenie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #januszebiznesu #polska
źródło: image_picker_E719D158-DC17-44B0-8F4E-9BF316FFE423-61109-00000DC1D4E8AFA8
Pobierz
tesknilam_ +499
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Mirki no zaraz nie wytrzymie, czy jest jakiś sposób na aktualizację windowsa 10 do stanu gdzie jest używalny? Czysta instalka lata aż miło, prawie ramu nie zużywa, na procku w ogóle nie siedzi, wszystko działa. Tylko sterowników trzeba trochę poszukać i z tyłu głowy siedzi, że w sumie fixów na security też dużo nawrzucali przez lata.
Po updatach: jedyna działająca przeglądarka to Edge (chrome nie wczytuje stron w ogóle), ramu zajęte prawie 40%, procesor cały czas leci na wysokich obrotach (tryb auto, chodzi 2 razy głośniej przez to) i skacze użycie 10-40% cały czas.
Dodatkowo non stop mieli po dysku systemowym. Normalnie jakby wirusy do kopania trzymali w tych update
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Da się to jakoś naprawić czy tylko #linux ? A do gier postawić małą partycje z win10 gdzie nie zrobię żadnego update?
@Koliat: @Cavalorn: wszystko jedno jaki ma sprzęt, dla Windows zawsze będzie zbyt mało. ¯\_(ツ)_/¯
Włącza się kupę czasu a jak dostanie aktualizację, to jak wiadomo i naście minut można czekać.
To jest poważny, komercyjny system... ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Nigdy nie miałem problemów z windą, zawsze mi się uruchamiał bardzo szybko i często kładzie Linuxa na łopatki pod tym względem
@Hajduszoboszlo: Żartujesz... Debian 9 wciąż działa bardzo dobrze na 1 giga ramu i starych procesorach.
Odpal proszę Windows 10 na takiej konfiguracji.
Nie wiem
@Hajduszoboszlo: Dając słabe zasoby sprzętowe można zweryfikować który program jest optymalniej napisany.
Tyle. Zawsze tak było, jest i będzie.
Po aktualizacji windows zużywa sporo czasu i mocy obliczeniowej na optymalizację zaktualizowanych bibliotek już kiedy masz dostępny pulpit.
Sterowniki? Nie instalują się automatycznie?
Co do przyczyny: może zajrzyj w menedżer zadań, przemyśl czy nie instalowałeś czegoś podejrzanego
@Hajduszoboszlo: Porównujemy dwa najnowsze systemy operacyjne z jednej epoki a nie gry z różnych epok.
Jeśli ktoś napisze program który wykona działanie w 1s a inny program na tym sprzęcie będzie wykonywał się 5s, to który jest lepiej napisany?
@Hajduszoboszlo: No ale swap z zasady jest po to by odciążyć RAM, a ja mówię o zajętości RAM.
@Koliat: W moim przypadku Win10 bez włączonej żadnej aplikacji (na której ja pracuję) zajmuje 3 giga ramu, czyli mniej więcej tyle co 10 aplikacji na Linux, w tym Firefox z