Wpis z mikrobloga

@kotbehemoth: Facebook ma tę jedną zaletę nad wykopem, że łatwiej tam dodawać zdjęcia. Wykop pod tym względem jest zupełnie s---------y, wrzucenie więcej niż trzech obrazków do jednego wpisu to masakra ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@kotbehemoth: czy to Ci którzy przy planowaniu jeden z misji po usłyszeniu że jest bardzo ryzykowana bo mają skakać z niewielkiej wysokości zgłosiło się kilku po czym zapytali czy jest niebezpieczna bo nie będą mieli spadochronów. Dowódca odpowiedzieł że dadzą im spadochrony po czym zgłosili się wszyscy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
@ja_nie_lubie: są z nich znani tzw. noży Kukri. W 2010 roku jeden Gurkha użył Kukri do odcięcia i zabrania głowy zabitego Taliba, aby potwierdzić jego tożsamość w bazie.
  • Odpowiedz
  • 0
@ja_nie_lubie dzięki! Zupełnie zapomniałam napisać o nożach kukri, które mają przy sobie

@babisuk myślałem, że to jasne, że z Nepalu :)

@zzbkk z tymi spadochronami to chyba Ruscy z kawału :) a tak na serio to nie słyszałem

@daf38 różne bzdury piszą :) nie można ani jednego
  • Odpowiedz
Gurkhowie stacjonujący w Singapurze zaczynają służbę w wieku 17,5-21 lat. Wszyscy mieszkają na jednym osiedlu. Mają prawo po jakimś czasie sprowadzić żonę i dzieci z Nepalu. Wszyscy muszą opuścić kraj po skończonej służbie.

@wyindywidualizowanyentuzjasta: Przecież to rasistowskie, nie uważasz? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz