Wpis z mikrobloga

W MPK powinny być informacje o tym, ze jest zakaz rozmów przez telefon i należy ściągać plecaki z pleców... bo dla niektórych to niezrozumiałe jest #krakow #mpkkrakow
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mag_: najgorzej jak jedziesz sobie Marcelem czy tam innym busem. Śpisz sobie, a tu jeb dostajesz plecakiem w twarz bo jakaś cholera nie zdejmuje przy wchodzeniu do busa mimo że waskie przejście jak cholera
  • Odpowiedz
@Mag_ Z tym plecakiem to wcale nie jest takie proste, przynajmniej dla mnie. Jak już mam plecak, to zazwyczaj waży swoje i nie dałabym rady trzymać go kilkadziesiąt minut w ręce czy między nogami. Na podłodze położyć to też tak średnio, zależy jeszcze od pory roku. Tak naprawdę to trudno o rozwiązanie dobre dla wszystkich XD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Mag_: I od razu dla bab zakaz trzymania toreb na ramieniu, bo takie częściej mi przeszkadzają, niż plecaki.
Zresztą musi być zawsze jakiś rozsądek w tym wszystkim - nie będę zdejmować plecaka (szczególnie ciężkiego), jak jest luz w autobusie.
  • Odpowiedz
  • 0
Widzę, że buractwo na wykopie silne. Serio nie widzicie nic dziwnego w rozmowach telefonicznych w komunikacji? Po swoich kundlach pewnie też nie sprzatacie
  • Odpowiedz
@Mag_: Dziś byłem świadkiem, jak starsza pani aha moherowa bojówka krzyczała na mireczka w tramwaju siedzącego na miejscu dla inwalidów/matek? Przy czym tramwaj był prawie pusty. Kibicowałem mu do końca, aż w końcu starsza babka wysiadła parę przystanków dalej burcząc coś pod nosem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Mag_: oho. Widzę że w komentarzach sami prostscy, którzy za nic mają sobie komfort innych pasażerów KOMUNIKACJI PUBLICZNEJ.
Plecaki, głośne rozmowy, nie przepuszczanie wychodzących podczas wsiadania czy zajmowanie miejsca na samych drzwiach to największa patola komunikacji zbiorowej.
  • Odpowiedz
@Mag_: jeszcze nakaz siadania "od okna" jeżeli są dwa miejsca wolne. Siadzie kilkoro takich "od przejścia", oczywiście na ukos żeby giry wywalić na środek i cały autobus zablokowany (°°
  • Odpowiedz
@Mag_: ależ są, nawet wyświetlane w formie krótkich filmików animowanych. I co? I nic. Po prostu - jeżeli się myśli tylko o tym, żeby to mnie było dobrze, to ma się w dupie resztę. Ja zawsze ściągam plecak, zawsze też staram się rozmawiać przez telefon cicho i krótko. Ale czego Ty wymagasz od polskiego społeczeństwa?
  • Odpowiedz
@Mag_: Najlepsze jest jak wsiądą jacyś południowcy - włosi albo hiszpanie. Ostatnio takich spotkałem koło AGH. Napierdzielają non stop i to prawie krzycząc. Wszystko muszą dokładnie obgadać, że nowe info przy dziekanacie a to wykład nudny. Każda rzecz ze szczegółami jak kobitki na plotach. Tak się wkręciłem w te ich gadki, że dopiero po wyjściu z autobusu uświadomiłem sobie, że ja kurvva nie znam włoskiego.
  • Odpowiedz