Wpis z mikrobloga

W MPK powinny być informacje o tym, ze jest zakaz rozmów przez telefon i należy ściągać plecaki z pleców... bo dla niektórych to niezrozumiałe jest #krakow #mpkkrakow
  • 56
  • Odpowiedz
@Mag_: co do rozmów to i tak nic nie da, słuchanie o 'stary ale sie #!$%@?' lub jakie grazynka zrobila zakupy to norma, ale plecaki to masakra zamiast sciagnac to zajmuje 3 miejsca zamiast 1 i jeszcze sie dziwi jak mu sie zwroci uwage ze nie da sie przejsc¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Mag_: Ale należy tez dodać by tych plecaków nie kłaść gdzieś na środku tramwaju/autobusu, a pingwinkować (trzymać) go miedzy nogami.
Ostatnio jakiś kretyn w 18stce położył torbę w przejściu na podłodze. Tramwaj szarpie, ciężko spojrzeć pod nogi bo tyle ludu nawalone. I w efekcie potknęłam się o tą jego torbę. W locie podziękowałam tłumowi w tramwaju - bo zamiast lecieć na spotkanie z podłogą zatrzymałam się twarzą na plecach jakiegoś gościa,
  • Odpowiedz
@Mag_: Jest kampania "Weźźe gadaj ciszej" - na tych ekranach BusTV pojawiają się animacje o tym mówiące. Wydaje mi się, że także na temat plecaków, tego aby nie stać przy drzwiach itp. Przeoczyłaś?
  • Odpowiedz
@albert-penrose: może od razu wymyślić jakąś fajną nazwę?
Może nie "Polska dla Polaków" bo to takie ksenofobiczne... Może "Polska dla Naszych"? "Nasi" to świetna idea. Trochę przysiądę wieczorem i postaram się zapisać kilka pierwszych postulatów nasizmu.
  • Odpowiedz
Co innego rozmowa przez telefon a co innego "SŁUCHAJ ANDŻELA #!$%@? BYŁAM U TEGO LEKARZA".

@Vinniczek: DOKŁADNIE - mówiąc krótko nie powinno być zakazu rozmów ale gdy użytkownik @Vinniczek powie "stop" powinien być natychmiastowy nakaz rozłączenia się
  • Odpowiedz