Wpis z mikrobloga

@Majk_: 5 lat temu rządził Pawlak, który był PSLowskim odpowiednikiem Schetyny. Kosiniak-Kamysz to niebo a ziemia w porównaniu z nim.

Choć wciąż uważam, że PSL to rak przez to, że jak PiS są chciwi na stołki.

@anymous_: Jak widać tekst z Kaczyńskim bardzo dobrze mu się udał skoro o tym mówisz a nie musiał startu ogłaszać.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Andreth: Czy ja wiem? Schetyna to inteligentny koleś tylko tak jak Kaczyński zna się na rozgrywkach zewnętrznych ale jest totalnym nieogarem gdy trzeba wyjść z kuluarów. Podejrzewam, że gdyby ze swojego pokoiku z dala od świata zajmował się partią to mógłby w tym być nawet skuteczny.
  • Odpowiedz
@Herubin: Schetyna jest może sprytny ('wewnętrznych', chyba chciałeś napisać), ale szerszej wizji ani horyzontów nie ma. Pawlak, mam wrażenie, wbrew obiegowej opinii, ma znacznie bardziej pogłębiony ogląd świata - wystarczy poczytać wywiady z nim. Poza tym miał w swoim czasie same piątki na trudnym wydziale Politechniki Warszawskiej. Ścisły umysł.
  • Odpowiedz
Pawlak, mam wrażenie, wbrew obiegowej opinii, ma znacznie bardziej pogłębiony ogląd świata

@Andreth: To akurat prawda. Tyle że za Pawlakiem ciągnie się sprawa kontraktu gazowego z Rosją. Przecież on starał się o warunki gorsze dla Polski niż potem KE. Innymi słowy - wówczas polskich interesów broniła KE, polski wicepremier grał na stronę rosyjską.
  • Odpowiedz
Tyle że za Pawlakiem ciągnie się sprawa kontraktu gazowego z Rosją. Przecież on starał się o warunki gorsze dla Polski niż potem KE

@fryferykkompot: Z tego co pamiętam to sprawa dotyczyła ustawy wprowadzonej przez ministra pis a później poszła propaganda że to Pawlak i tak zostało.

Wojciech Jasiński (64 l.), minister Skarbu Państwa w rządzie PiS, skazał Polaków na najdroższy gaz w Europie! Jak to możliwe? W 2006 roku szef resortu
  • Odpowiedz
@Majk_: Kandydat z PSL na premiera mocno zmobilizowałby elektrorat PSL, który jest czasami bardzo zaskakujący i potrafi pokazać swoją siłę. PO lub KO wtedy musiałaby utrzymać swój wynik. Nieciekawie byłoby gdyby partia Petru albo Biedronia pokrzyżowała im te plany, ale to trzeba poczekać na program i pierwsze realne sondaże.
  • Odpowiedz