Wpis z mikrobloga

Jak mnie kurła denerwuje brak terminala płatniczego w lokalnym chińskim barze, obrót ogromny, ale nie, nie będziemy mieli nigdy terminala, bo wtedy nie można będzie ukryć części dochodu.
I albo dymaj do najbliższego bankomatu, albo skorzystaj z gorzej smakującej potrawy u konkurencji ()

Gastronomia powinna z musu mieć terminale. W chinach w budzie na ulicy za jajko kurła można zapłacić telefonem, ale u nas nie, bo trzeba by było wykazać cały dochód... o niee.....

#problemypierwszegoswiata #podatki #terminaleplatnicze
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tttomasz: skor im pasuje taki model biznesu, a Tobie nie - to przecież nie musisz zostawiać u nich swoich pieniędzy. Ewentualnie może otwórz obok konkurencję i przyjmuj płatności kartą...
  • Odpowiedz
@tttomasz: skoro wiesz, że nie mają płatności kartą, a lubisz tam chodzić, to dlaczego nie nosisz przy sobie trochę gotówki, żeby mieć na jedzenie? Jeśli idę do nowej restauracji, to zawsze ubezpieczam się gotówką. Z płatnością kartą i tak nie jest źle w naszym kraju
  • Odpowiedz
@nietosamo: praktycznie nie używam gotówki, a ten bar to jedyne miejsce, w którym muszę zawsze płacić gotówką i faktycznie czasami mi jej braknie... stąd moje w.w. gorzkie żale...
@ekanwro: praktycznie wszyscy pytają się ich o płatności kartą i zawsze pada informacja, że nie ma i nie będzie, dopiero od pracowników kiedyś udało nam się wyciągnąć info, że nie na wszystko jest wystawiany paragon i faktycznie tak jest...
@
  • Odpowiedz